Jasno
25°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
4 chyby, ktoré zničia aj ten najzamilovanejší pár: Robíte aj vy jednu z nich?
Zdielať na

4 chyby, ktoré zničia aj ten najzamilovanejší pár: Robíte aj vy jednu z nich?

Zdroj: Thinkstockphotos

Chcete, aby váš vzťah vydržal, a dokonca aj po rokoch prekvital? Stačí, ak sa budete vyvarovať štyrom chybám, ktoré zničia aj ten najstabilnejší pár.

Uznávaný psychológ John Gottman dlhé roky analyzoval stovky párov a sústredil sa najmä na to, čo viedlo k rozpadu ich vzťahov. Prišiel na štyri veci, ktoré sa u mnohých dvojíc opakovali a značnou mierou prispeli k tomu, aby sa pár rozišiel. Ktoré sú to?

Ján Ďurica našiel šťastie u bývalej missky Diany. Prečo mu to práve s touto vychádza?

​Kritika

Kým na začiatku vzťahu partnerove chyba skôr prehliadame, ako roky plynú, začnú nám čoraz viacej prekážať. Aj preto sa možno veľakrát pristihneme pri tom, že svojej polovičke niečo vyčítame... Nič zlé na tom nie je, no ak partnerovi začneme vyčítať jeho osobnosť a neustále mu pripomínane, že niečo robí zle, to má časom veľmi zlý dopad na vzťah. 

Pohŕdanie

Asi ste sa už aj vy ocitli s partnerom v situácii, kedy ste sa podpichovali a možno si jeden do druhého aj poriadne rypli. Ak však tieto nevinné srandičky prerastú do slovnej vojny, kedy tomu druhému dáme pocítiť, že je menejcenný a pohŕdame ním, vtedy by sme mali zaradiť spiatočku. 

Pixabay.com

Tichá domácnosť

Ak ste sa s partnerom niekedy pohádali, zrejme ste mali doma už aj tichú domácnosť. Ak tá však trvá veľmi dlho a dvojica spolu nekomunikuje, speje to k odcudzeniu sa jeden druhému. Partneri síce žijú v spoločnej domácnosti, no skôr ako spolubývajúci a nie ako milujúci sa pár. 

Obrana

Zamysleli ste sa nad tým, ako obyčajne reagujete na kritiku? Možno sa nahneváte, možno vybuchnete, možno odídete. A niektorí konflikt riešia tak, že sami začnú na partnera útočiť, aj keď nemajú pravdu a chybu urobili. Takáto komunikácia len speje k tomu, aby konflikt viac eskaloval...

Súvisiace články

Najčítanejšie