Jasno
19°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Stavte na obyčajnú studenú vodu: Vedeli ste, že s vašou pleťou dokáže hotové zázraky?
Zdielať na

Stavte na obyčajnú studenú vodu: Vedeli ste, že s vašou pleťou dokáže hotové zázraky?

Zdroj: Profimedia

Na umývanie tváre studenou vodou nedali dopustiť už naše babičky a mali pravdu. Možno vás prekvapí, aké fantastické účinky má na pleť, naučte sa používať ju správne!

Na to, aby naše pleť vyzerala zdravo a sviežo, nemusíte navštevovať luxusné salóny a používať drahú kozmetiku. Mnoho účinných tipov a trikov je úplne zadarmo a rozhodne medzi ne patrí aj ranné umývanie tváre studenou vodou. Čo všetko dokáže?

Pleť bude žiarivejšia 

Studená voda dokáže rozprúdiť krvný obeh a vďaka tomu bude vaša pleť vyzerať zdravo a šťavnato. Ak vám ľadová voda naháňa husiu kožu, začnite najskôr vlažnou a potom uberajte na teplote. Uvidíte, ako si napokon tento ranný studený rituál zamilujete. Nielenže vaša pleť bude žiarivá a bez chybičky, budete sa navyše cítiť dokonale osviežené a pripravená na nový deň. 

Vyhladí vrásky 

Ľadová voda dokáže pleť krásne vypnúť, a tým tak zamaskovať jemné vrásky. Len si spomeňte na to, ako vyzerá vaša tvár, keď sa vrátite z mrazivej prechádzky – pleť je krásne prekrvená a šťavnatá. A presne tak môže vyzerať každé ráno. 

Profimedia

Stiahne póry  

Studená voda dokáže sťahovať póry, tie potom nebudú tak viditeľné. Zároveň znižuje priepustnosť pokožky a vytvára tak silnú bariéru, cez ktorú sa baktérie a iné škodlivé látky len tak nedostanú.  

Zbaví vás opuchov  

Ak vás ráno trápi opuchnutá tvár, aj v tomto prípade môže studená voda pomôcť. Buď si tvár niekoľkokrát ľadovou vodou opláchnite, alebo použite kocku ľadu, ktorou si budete jemne po pleti prechádzať. Počas chvíľky uvidíte podstatný rozdiel, pleť bude pevnejšia a žiarivejšia, a navyše sa rýchlo prebudíte.   

Poradí si so suchou pleťou 

Pokiaľ vás trápi suchá pleť, horúca voda ju často môže ešte viac vysušiť, pretože odstraňuje kožný maz. Oplachujte si preto tvár studenou vodou, ktorá pokožku krásne hydratuje. Po umytí nezabudnite aplikovať kvalitný denný krém, najlepšie s SPF. 

Ak ste zdravé a cítite sa na to, vyskúšajte studenú vodu aj v sprche, vedeli ste, že pomôže aj ľahšie schudnúť?  

 

Súvisiace články

Najčítanejšie