Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oklamte genetiku a získajte krajšie vlasy: TOTO ich posilní a porastú rýchlejšie
Zdielať na

Oklamte genetiku a získajte krajšie vlasy: TOTO ich posilní a porastú rýchlejšie

Zdroj: pinterest.com

To, čo sme zdedili, síce úplne zmeniť a ovplyvniť nedokážeme, ale existujú účinné metódy, ktoré dokážu viditeľne zlepšiť kvalitu a vzhľad každej koruny krásy.

Vyskúšajte tie najúčinnejšie tipy, ktoré viditeľne zlepšia kvalitu aj riedkych a slabých vlasov.

Užívajte vitamín B-12

Tento vitamín je veľmi dôležitý pre rast vlasov a ich zdravie. Nedostatok B-12 môže byť príčinou suchých, tenkých a lámavých vlasov, ale tiež vám pomôže aj proti lupinám a svrbeniu hlavy.

Nezabúdajte na masáž hlavy

Pravidelná masáž hlavy pomôže zlepšiť krvný obeh, krv bude lepšie prúdiť do vlasových folikúl, čo stimuluje rast vlasov. Masírujte hlavu prstami zo všetkých strán jemnými pohybmi. Môžete tak robiť aj pri umývaní vlasov.

unsplash.com

Správne si sušte vlasy

Vlasy nenechávajte po umytí pevne zabalené v uteráku a už vôbec ich netrite a nešúchajte, robí ich to ešte krehkejšími. Namiesto toho ich len jemne pritláčajte k uteráku, aby sa odstránila vlhkosť.

Spite na hodvábnych vankúšoch

Bavlnené obliečky na vankúšoch môžu odčerpávať prirodzenú vlhkosť z vlasov a vysušiť ju. Pri použití hodvábneho vankúša sa to však nestane. Hodváb zároveň znižuje trenie vlasov o vankúš a tým znižuje ich poškodenie.

Pozor na copy

Nenoste vlasy príliš často v tesnom cope, poškodzuje to korienky a vlasy môžu začať nadmerne vypadávať. Ideálne je, ak aj nosíte vlasy v cope, aby ste gumičku úplne neutiahli a vlasy si mierne uvoľnili.

Starajte sa o vlasovú pokožku

Vaša pokožka hlavy potrebuje starostlivosť rovnako ako pleť na tvári. Vyberte si vlasové prípravky na základe zloženia, ktoré sú vhodné pre vašu pokožku. Pamätajte, že vaša pokožka hlavy musí byť hydratovaná a mať správne pH, aby bola zdravá.

Oplachujte ich studenou vodou

Po umytí si na záver vlasy oplachujte studenou vodou. Vlasy to posilní, budú zdravšie a budú mať prirodzený lesk.

Vyskúšajte olivový olej

Olivový olej dokonale vyživuje vlasy. Je bohatý na antioxidanty a vitamín E a tiež podporuje rast vlasov. Nalejte do misky trošku oleja a vmasírujte ho do celej vlasovej pokožky. Zakryte si hlavu igelitom a počkajte aspoň 15-30 minút. Následne si vlasy dôkladne umyte šampónom. Olivový olej môžete zmiešať aj s ďalšími výživnými olejmi, napríklad s kokosovým a ricínovým.

Hydratujte ich

Aby boli vaše vlasy zdravé a rýchlejšie rástli, musia byť poriadne hydratované. Využite silu vaječného žĺtka, ktorý obsahuje lecitín a ten zvlhčuje vlasy. Zmiešajte 2 žĺtky s trochou citrónovej šťavy a nechajte na hlave pôsobiť 30 minút. Vlasy potom umyte šampónom, opakujte raz do týždňa.

Dbajte na kvalitnú stravu

Aby vaše vlasy boli krásne a zdravé, musíte myslieť aj na svoje zdravie zvnútra. Potrebné je užívať dostatok vitamínov a minerálov. Pridajte do jedálnička viac bielkovín ako ryby, mäso a fazuľu a vitamíny A a C (mrkva, citrusové plody a tekvica), a nezabudnite prijímať dostatok tekutín.

averie woodard/Unsplash

Súvisiace články

Najčítanejšie