Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
60-sekundové pravidlo čistenia pleti: Takmer všetci sme sa doteraz umývali ZLE
Zdielať na

60-sekundové pravidlo čistenia pleti: Takmer všetci sme sa doteraz umývali ZLE

Zdroj: Profimedia

Tento jednoduchý fígeľ sa stal hitom internetu. Ženy, ktoré ho začali používať, si jeho účinky nevedia vynachváliť.

Nebojte sa, nejde o propagáciu novej kozmetiky, ani o žiadnu beauty pomôcku. Revolučné pravidlo čistenia pleti spočíva v spôsobe, akým si čistíme pleť.

Metóda 60-sekundového čistenia pleti pochádza od dermatologičky Nayamky Roberts-Smith a vyskúšali ju už tisíce žien z celého sveta. Väčšina z nich je z tohto spôsobu nadšená a niektoré sa s podelili aj o výsledky, ktoré dosiahli už po niekoľkých dňoch.

V čom spočíva 60-sekundové pravidlo?

Odborníčka tvrdí, že odličovaniu a následnému čisteniu pleti väčšina z nás venuje v priemere 15 sekúnd, čo podľa nej jednoznačne nestačí na dôkladnú očistu pleti.

Pri 60-sekundovom pravidle odporúča pleť rýchlo odlíčiť odličovacím mliekom a vatovým tampónom a následne použiť umývací gél či čistiacu penu podľa vášho typu pokožky. Ten by sme si však nemali po chvíľke umyť, ale už spomínaných 60-sekúnd prstami jemne masírovať postupne všetky časti tváre okrem okolia očí a tiež by sme nemali zabúdať ani na oblasť krku.

Profimedia

„Práve za túto dobu a aj vďaka jemnej masáži, sa nečistoty a mastnota z pleti dokonalo uvoľnia. Ak to budete robiť pravidelne, už po niekoľkých dňoch uvidíte pozitívne zmeny na svojej pleti,“ sľubuje odborníčka na zdravie a krásu pleti.  

Nadšené ženy, ktoré nedajú na túto metódu dopustiť, potvrdili, že ich pleť vyzerá zdravšie a žiarivejšie a dokonca aj rôzne nedokonalosti a póry sa zjemnili.

Čo si o tejto čistiacej metóde myslíte vy? Ak ste sa rozhodli, že ju vyskúšate, podľa dermatologičky by ste si mali vyberať kvalitné čistiace gély či peny, ktoré sú určené presne pre váš typ pleti.

A takto to vyzerá v praxi:

Súvisiace články

Najčítanejšie