Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Táto žena prestala používať šampón: Pozrite sa, čo sa stalo s jej vlasmi za 1 rok
Zdielať na

Táto žena prestala používať šampón: Pozrite sa, čo sa stalo s jej vlasmi za 1 rok

Zdroj: Instagram

Poznáte “NO 'POO” metódu? Táto mamička ju aplikuje už vyše roka a stav svojich vlasov si nevie vynachváliť!

Virginia Tapscott (28) z Austrálie sa rozhodla bezšampónovú metódu vyskúšať na sebe aj na svojich dvoch deťoch. Mladá mamička je výsledkom taká nadšená, že ku klasickému šampónu sa už nemieni nikdy vrátiť.

Princíp “NO 'POO” metódy pravdepodobne poznáme všetci, ale len málokto by si na to trúfol. Ide o to, že keď prestanete používať šampón, vlasy sa skutočne začnú menej mastiť a naladia sa na akúsi “samoočistu.” Prvé týždne sú však poriadne ťažké a chvíľu to trvá, kým sa vlasy zbavia prirodzeného mastenia. Virginia tvrdí, že sa to dalo zvládnuť a ten výsledok za tých pár dní nepohody rozhodne stojí! 

Instagram

Ako vyzerá jej starostlivosť o vlasy?

Kým si vlasy zvykali na “život bez šampónu” raz za čas použila oplachovú kúru zo sódy bikarbóny a teplej vody. Proti lupinám a na zdravú vlasovú pokožku si robila masku zo zrelého banánu a vaječného bielka. Keď si vlasy zvykli, začala si ich umývať iba teplou vodou a sódu bikarbónu používa už iba príležitostne.

Instagram

Virginia okrem šampónov vylúčila aj všetky kondicionéry, kúry aj farby na vlasy. 

Vlasy sa mi vôbec neuzlia, nie sú ani mastné ani suché, nesmrdia, majú prirodzenú vôňu vlasov, “ hovorí mladá mamička, ktorá si nevie vynachváliť ani jednoduchú starostlivosť a oveľa lepšiu kvalitu vlasov.

Instagram

​Rovnakú metódu používa aj pri svojich malých deťoch, ktorým šampón vôbec nemieni dať. “Majú krásne hebké a prirodzene kučeravé vlasy, úplne im stačí teplá voda,” tvrdí spokojná mamička, ktorú teší, že sa jej podarilo zbaviť sa prostriedkov plných chemických látok a chrániť tak viac seba aj životné prostredie.

Čo si myslíte o tejto metóde vy? Mali by ste odvahu vyskúšať ju?

Instagram

Súvisiace články

Najčítanejšie