Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ťažké akné je fuč: Zmena v jedálničku pomohla dvojičkám k zdravej pleti
Zdielať na

Ťažké akné je fuč: Zmena v jedálničku pomohla dvojičkám k zdravej pleti

Zdroj: Instagram

Po rokoch trápenia a skúšania najrôznejších liekov a procedúr, konečne našli spôsob, ako sa extrémne problematickej pokožky na tvári nadobro zbaviť.

Nina a Randa Nelson sú sestry – dvojičky, ktoré sa preslávili najmä ako speváčky a herečky. Ich videá na youtube sú veľmi populárne a obdivujú ich tisíce mladých ľudí. Práve preto, že sa pravidelne predvádzali pred publikom, boli ich problémy s akné ešte náročnejšie.

https://www.instagram.com/p/1D8EoyPS9B/?utm_source=ig_embed

Ako sa zbavili akné?

Keď boli na tom najhoršie, zo zúfalstva vyskúšali snáď všetko. Od špeciálnej kozmetiky, laserových zákrokov, až po nasadenie silného lieku Accutane. Keď sa však dozvedeli, aké strašne agresívne vedľajšie účinky môže mať, hľadali prírodnejšiu cestu.

Dievčatá nakoniec našli spôsob, ktorý im pomohol zbaviť sa akné extra rýchlo a najmä, bez použitia agresívnych prípravkov.

Hoci sa obe stravovali vegánsky aj s celou svojou rodinou, zistilo sa, že problémom bola práve ich strava. Keďže sa v nej nachádzalo priveľa tukov, aj keď zdravých, odborník na výživu Dr. John McDougall  im odporučil úplne vylúčenie olejov a tukov zo stravy.

Dvojičky jedli podľa neho priveľa tučných potravín, ako napríklad arašidové maslo, avokádo, sójové mlieko a ďalšie sójové výrobky. Všetky tieto potraviny na čas úplne vylúčili zo stravy, ako im poradil lekár.

Instagram

Toto naozaj nečakali

„Mysleli sme si, že takáto diéta by nám snáď mohla pomôcť po niekoľkých týždňoch, ale zostali sme absolútne ohromené, keď sme prvé výrazné zlepšenie zbadali po troch dňoch od prechodu na beztukový režim,“ spomínajú sestry, ktoré o svojom objave o porazení akné napísali aj úspešnú knihu s názvom “The Clear Skin Diet,” v ktorej sa okrem rád nachádza aj množstvo zdravých a chutných receptov.

https://www.instagram.com/p/BgW_lEul5mJ/?utm_source=ig_embed

Po niekoľkých dňoch dievčatám prestali pribúdať nové bolestivé vredy a pleť sa začala hojiť a zlepšovať. To všetko bola obrovská motivácia, aby v takejto strave pokračovali.

https://www.instagram.com/p/1ULwZOPSx6/?utm_source=ig_embed

Ako vyzerá ich jedálniček?

Podľa výživového poradcu majú zložený špeciálny jedálniček, v ktorom prevláda hnedá ryža s množstvom zeleniny, celozrnná pšenica, cestoviny, zemiaky, sladké zemiaky, rôzne druhy fazule a prírodné koreniny.

Aby dvojičkám nespôsobila diéta rapídne chudnutie, pravidelne konzumujú aj ovocie – čerstvé aj sušené, a pravidelne pijú rôzne kombinácie smoothies.

https://www.instagram.com/p/BqYndreAg64/

https://www.instagram.com/p/BOk1VuClVui/

https://www.instagram.com/p/BOIQ4YgFLI4/

https://www.instagram.com/p/BN8bU4AlO58/

Súvisiace články

Najčítanejšie