Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najväčšie chyby pri líčení pier: Tieto veci robíme ZLE najčastejšie
Zdielať na

Najväčšie chyby pri líčení pier: Tieto veci robíme ZLE najčastejšie

Zdroj: Profimedia

Nalíčiť si krásne a výrazné pery tak, aby nepôsobili lacno a nevkusne, nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Ak sa vyhnete týmto chybám, určite sa vám to podarí!

Čím výraznejšia farba rúžu, tým dokonalejšie by malo byť jeho nanášanie. S trochou cviku to zvládnete, aj keď nie ste profíčky. Pozor však na tieto chyby!

Najčastejšie chyby pri líčení pier

Popraskané pery

Ani najkvalitnejší rúž vám nevyčaruje pekné pery, ak ich nebudete mať zdravé a hydratované. Ak ich máte extrémne vysušené, popraskané, či sa vám nebodaj tvorí herpes, či kútik, určite na výrazné líčenie zabudnite a radšej si pery ošetrujte viackrát denne kvalitným balzamom, na farebné lesky zabudnite tiež. Vyskúšajte si ich na noc potrieť medom, ráno opláchnite studenou vodou a naneste balzam. Pery budú ihneď hebké a zahojené!

Profimedia

​Výrazné kontúry

Kontúrovacia ceruzka musí byť vo farbe rúžu, alebo pier, na ceruzky výrazne tmavšie, ako vaše pery, ihneď zabudnite. Ďalším obrovským prešľapom je zámerné zväčšovanie pier pomocou ceruzky. V tomto prípade jednoznačne platí, že menej je viac, nechcete predsa vyzerať ako klaun z cirkusu!

Profimedia

Nevhodný odtieň rúžu

Posledné roky sú trendom rôzne farebné úlety a to sa týka aj líčenia pier. Ak už máte nad dvadsať, extrémnym farebným trendom sa radšej vyhýbajte. Pri užších perách pozor aj na tmavé odtiene rúžov, ktoré vám ich ešte viac zúžia a navyše zbytočne pridávajú vek. Rúž môže vašu tvár krásne zvýrazniť, ale iba vtedy, ak zvolíte správny odtieň a nanesiete ho správne!​

Pinterest/Facebook

​Priveľa lesku

Aj pri leskoch na pery platí, že čím máte viac rokov, tým s ním viac šetrite. Ak na nalíčené pery nanesiete bodku lesku uprostred, perfektne to zväčší ich objem, ale viac ho naozaj netreba. Pôsobilo by to lacno a nevkusne. 

Profimedia

​Predtým, ako nanesiete rúž:

  • Premasírujte pery suchou kefkou, aby sa prekrvili.
  • Dôkladne ich hydratujte – balzamy, krémy na pery a pod.
  • Naneste malé množstvo mejkapu, dobre rozotrite a zafixujte púdrom. (takto líčenie vydrží dlhšie)
  • Aby ste pery opticky zväčšili nakreslite bielou alebo svetlou telovou ceruzkou linku nad kontúrou pier. Rozotrite dostratena.

Súvisiace články

Najčítanejšie