Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pozor, len vám zničia pleť: TIETO veci si na tvár nikdy nedávajte
Zdielať na

Pozor, len vám zničia pleť: TIETO veci si na tvár nikdy nedávajte

Zdroj: Profimedia

Internet je plný návodov, ako si doma lacno a rýchlo vyrobiť tú najlepšiu masku na tvár. Vedeli ste však že mnohé pozostávajú zo surovín, ktoré by ste si na svoju tvár naozaj nemali naniesť?

Domácky vyrobené masky, zábaly, séra a iné beauty zlepšováky zaznamenali ostatné roky obrovský boom.

Podrobný návod, ako si ich pripraviť doma, nájdete na rôznych webových stránkach a spomínané DIY produkty propagujú aj svetoznáme blogerky. Nemali by ste ich všetky bezhlavo skúšať. Odborníci a uznávaní dermatológovia sa totiž nechali počuť, že mnohé z nich vašej pleti skôr uškodia, ako jej pomôžu. Ak si chcete dlho zachovať krásnu a mladistvú pleť, niektorým látkam a produktom by ste sa mali vyvarovať a na citlivú pleť tváre rozhodne nenanášať.

Telové mlieko na tvár

Ak ste minuli svoj obľúbený krém, stáva sa často, že si na tvár nanesiete aj telové mlieko. Pozor, to vám však môže upchať póry! Navyše vôbec neobsahuje živiny, ktoré vaša pleť potrebuje.

Thinkstockphotos

​Klasické mydlo

Na čistenie tváre by ste ho tiež nikdy nemali používať. Vašu pleť „očistí“ od živín a látok, ktoré sa na nej nachádzajú a ochraňujú ju a nechá ju suchou, červenou a podráždenou.

Zubná pasta

Kto si ňou aspoň raz v živote nenatrel vyrážky? Asi každá a to je veľká chyba! Hoci vám problém vysuší, no z dlhodobého hľadiska vám pleť príliš vysuší a zničí.

Thinkstock

Lak na vlasy

Niektoré ženy ho používajú miesto fixačného spreju na tvár. Vedeli ste však, že lak obsahuje alkohol a iné zložky, ktoré môžu vašu pleť podráždiť, vysušiť a zapchať póry?

Šťava z citrónov

Veľmi častá ingrediencia DIY produktov. Nebezpečná je hlave, ak ju použite na tvár a idete s ňou na slnko. Citrón obsahuje látky, ktoré na svetle reagujú a môžete si privodiť nepekné pľuzgiere aj neprirodzené sfarbenie pleti.

Profimedia

Vaječné bielko

Obsahuje asi každá druhá maska na tvár, no pozor! Obrovským rizikom je salmonela, ktorú by bielko mohlo obsahovať.

Píling

Cukrové alebo soľné pílingy sú veľmi populárne. Ich cieľom je zbaviť vrchnú vrstvu pokožky odumretých buniek a tým dať priestor pre vznik nových. Kým niektorí odborníci tvrdia, že sú super, iní z nich až takí nadšení nie sú. Vrak je to ako šmirgeľ na vašu pleť a zanecháva ju s menšími rankami.

pinterest.com

Súvisiace články

Najčítanejšie