Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Používajú ich aj profíci: Triky pri líčení, ktoré by mala poznať každá žena
Zdielať na

Používajú ich aj profíci: Triky pri líčení, ktoré by mala poznať každá žena

Zdroj: Profimedia

Profesionálni vizážisti používajú pri líčení mnoho trikov, ktoré im pomáhajú dosiahnuť ten najlepší výsledok. Prekvapí vás, ale mnohé z nich sú úplne jednoduché a ľahko ich zvládnete aj vy!

Tieto finty pomáhajú mejkap artistom ušetriť čas aj peniaze a aj vďaka nim je ich práca hotovým umením. Vybrali sme pre vás také, ktoré môžete pri úprave bežne používať aj vy!

Umyte hubky tesne pred použitím

Tento trik nie je len o hygienie pomôcok na líčenie. Vizážisti preperú hubky na nanášanie mejkapu tesne pred použitím a osušia pritlačením na uterák. Mejkap potom nanášajú hubkou, ktorá je ešte mierne vlhká. Týmto spôsobom dosiahnete oveľa prirodzenejší vzhľad a tiež aj ušetríte, pretože mejkap sa do hubky takto nevsiakne. 

© Mar / YouTube © NikkieTutorials / YouTube

Nenechávajte kozmetiku v kúpeľni

Okrem toho, že baktérie sa v teplých a vlhkých podmienkach rozmnožujú rýchlejšie, vlhkosť a vysoké teploty, ktorým sa v kúpeľni nemožno vyhnúť, zhoršujú kvalitu kozmetiky. Profesionálni vizážisti vkladajú kozmetiku a líčidlá do vrecúšok, prípadne menších krabíc a odkladajú do skriniek a poličiek, aby zabránili vlhkosti. Vyskúšajte to tiež a nenechávajte kozmetiku vystavenú po celej kúpeľni! 

brightside.me

Snažte sa o prirodzený vzhľad obočia

Už niekoľko rokov je módne zachovávať čo najprirodzenejší vzhľad obočia a snažia sa o to aj vizážisti. Pri jeho líčení sa preto držte hesla – menej je viac. Vyskúšajte si nalíčiť dokonalé obočie krok po kroku podľa videonávodu.

youtube/ mayratouchofglam

​Skryte drobné vrásky

Ak máte na očných viečkach malé vrásky, ktoré by ste chceli schovať, stačí použiť matné očné tiene. Ak stále chcete, aby vám viečka trochu viac zažiarili, použite trochu lesku, ale iba do stredu očných viečok.

© myinnerglitter / Instagram © melania_s88 / Instagram

Používajte paletu

Aj svetoví vizážisti často miešajú rôzne druhy výrobkov, aby dosiahli čo najlepší výsledok. Nepotrebujete k tomu špeciálnu paletu, stačí napríklad zrkadielko, kde si výrobky vytlačíte a premiešate drevenou špajlou. Takto si môžete zmiešať napríklad rôzne odtiene mejkapu, rúžov, či tekuté tiene. Nezabudnite zrkadielko najskôr dobre vyčistiť!

https://www.instagram.com/p/2nv8G3LFHC/?utm_source=ig_embed 

Nanášajte lícenku správne

Na vystúpenú časť lícnych kostí používajte ružovú a mierne červenú farbu, bronzové odtiene nanášajte pod lícne kosti a dôkladne rozotrite dostratena. Odborník na mejkap James Vincent tvrdí, že takto dosiahnete prirodzený efekt, ako keď sa jemne začervenáte a krv sa vám rozprúdi do tváre.

© Modern Salon / YouTube

​Nezabudnite na vnútorný kútik oka

Ak nanesiete svetlú ceruzku do vnútorného kútika oka, oveľa viac ho otvoríte a takto jednoducho zamaskujete aj stopy po únave, pretože váš pohľad bude oveľa žiarivejší. 

© Ali Andreea / YouTube

​Super pomôcka – detský šampón

Hollywoodsky vizážista Tony Fleshman tvrdí, že jemným detským šampónom môžete veľmi účinne a pritom šetrne odstrániť aj ten najodolnejší mejkap. Na tento výrobok nedá dopustiť ani pri čistení štetcov a hubiek na nanášanie mejkapu.

https://www.instagram.com/p/BmjYYYMAVTY/?utm_source=ig_embed

Používajte korektor správne!

Základná chyba, ktorú robia ženy pri kamuflovaní kruhov pod očami je, že nanášajú korektor iba na malý mesiačik pod okom. Takto sa vám kruhy zamaskovať nikdy nepodarí. Vizážisti radia, aby ste si korektor nanášali vždy do trojuholníka, ktorý spravíte spojením troch bodov - vnútorný kútik oka, vonkajší kútik oka a vonkajší kútik nosa.​

​ 

Súvisiace články

Najčítanejšie