Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otravuje vás časté holenie? Stavte na triky, po ktorých budú chĺpky rásť pomalšie
Zdielať na

Otravuje vás časté holenie? Stavte na triky, po ktorých budú chĺpky rásť pomalšie

Zdroj: Profimedia

V horúcom počasí, keď neustále odhaľujeme svoje nohy, si ich nutne musíme holiť častejšie. Poradíme vám, čo robiť, aby ste rast chĺpkov spomalili!

Strnisko na lýtkach či v podpazuší si v horúčavách nedokážeme ani len predstaviť, zato holiť sa každý druhý deň je poriadne otravné, však?

Vyskúšajte tieto prírodné tipy, vďaka ktorým sa rast chĺpkov citeľne spomalí a vy tak budete siahať po žiletke menej často.

Pite pravidelne mätový čaj

Ak budete piť dve šálky mätového čaju denne, obmedzíte tým rast chĺpkov na svojom tele. Nejde pritom o žiadnu babskú radu, ale o vedecky potvrdený fakt. Podľa odborných výskumov totiž konzumácia mätového čaju znižuje účinok mužského pohlavného hormónu androgénu, ktorý má u žien vplyv práve na vznik výraznejšieho ochlpenia.

Spoznajte aj ďalšie fantastické účinky obľúbenej letnej bylinky Mäty!

Thinstockphotos

​Stavte na sóju

Tofu, sójové kocky alebo sójové mlieko. Ak do svojho jedálnička zaradíte tieto aj ďalšie produkty zo sóje, žiletku budete potrebovať menej často. Sója dokáže zvyšovať hladinu estrogénu v ženskom tele, a dokáže tak vyvážiť prítomnosť mužských hormónov. K obmedzeniu rastu chĺpkov používajte sóju nielen vnútorne, ale aj zvonka. Každý deň sa natierajte telovým krémom s prídavkom sóje.

Pridajte vitamín B6

Vitamín B6 je skvelý v tom, že podporuje rast vlasov a zároveň obmedzuje tvorbu chĺpkov. Skúste preto do svojho jedálnička zaradiť ryby, celozrnné pečivo, banány, brokolicu, špargľu, červenú repu, listovú zeleninu či jahody a po čase uvidíte rozdiel!

pinterest.com

Používajte prírodnú pemzu

Pri každom sprchovaní používajte prírodné pemzu, ktorou sa budete krúživými pohybmi masírovať na miestach, kde vám chĺpky najviac prekážajú. Používanie pemzy pôsobí na uvoľňovanie chĺpkov a časom spoznáte, že má tiež vplyv na znižovanie ich množstva.

Pozor na chyby pri holení

Pred samotným holením nezabúdajte na píling. Odstránite tým odumreté kožné bunky a odkryjete tak ďalšie schované chĺpky. Žiletky používajte iba jednorázovo. Iba tak si môžete byť isté, že odvedú svoju prácu na sto percent. Nikdy sa s jedným holiacim strojčekom nehoľte dlhšiu dobu. Nielen, že by ste mali na nohách strnisko hneď na ďalší deň, ale riskujete tým aj podráždenú pokožku a vyrážky. Nezabúdajte sa holiť vždy proti smeru rastu chĺpkov. Jedine tak dosiahnete hladkú pokožku!

 

Súvisiace články

Najčítanejšie