Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Túžite po krajšej tvári? TU je jednoduchý trik, ktorý funguje u každej ženy!
Zdielať na

Túžite po krajšej tvári? TU je jednoduchý trik, ktorý funguje u každej ženy!

Zdroj: Instagram

Kontúrovanie tváre pomocou správneho mejkapu dokáže divy. Zvýrazní partie, ktoré potrebujete, rozjasní pleť a zakryje nedokonalosti. Ak sa vám to zdá príliš komplikované, vyskúšajte kontúrovanie tváre pomocou vlasov! Šikovný kaderník vám pomocou správne zvolených odtieňov farby dokáže aj bez mejkapu zvýrazniť črty tváre, a dokonca opticky zmeniť jej tvar.

Hoci kontúrovanie tváre pomocou vlasov je vo svete bežné a tento jednoduchý trik využívajú takmer všetky hollywoodske celebrity, u nás je ešte akousi neznámou. Nie každý kaderník totiž túto techniku ovláda, pritom je tak jednoduchá. V podstate ide o to isté, ako pri kontúrovaní tváre mejkapom. Správnym výberom svetlejšej a tmavšej farby na vlasy dokáže kaderník vytvoriť optickú ilúziu a zmeniť vám tvar tváre.

Jednoduché a efektné

Pritom sa nejedná o žiadne radikálne farbenie a výsledný efekt je naozaj úžasný! Vlasy vyzerajú prirodzene a tvár ešte krajšie a dokonalejšie ako predtým. Tým správnym výberom a umiestnením farby na vlasy sa vám zvýraznia oči a lícne kosti, či zjemnia črty. Je tu však pár pravidiel, v akom pomere a kde presne treba vlasy zafarbiť svetlejšie a kde naopak tmavšie.

​Záleží od tvaru tváre

Štvorcová tvár:

Pôsobí širším dojmom, preto sa treba vyhrať s tmavými aj svetlými farbami presne v miestach, kde končí tvár, v okolí sánky a spánkov. Pomocou správnej zvolenej kombinácie sa tvár opticky zjemní.

Srdcová tvár:

Potrebujete zjemniť práve spodnú časť tváre, teda bradu. Svetlejšie farby preto volíme práve v oblasti uší a sánky.

Okrúhla tvár:

Cieľom je tvar tváre trochu predĺžiť. Preto by sme svetlejšiu farbu mali zvoliť na vlasy od jedného ucha k druhému uchu (pomyselný polkruh). Tmavšiu zase pod ušami, aby opticky vyostrili brady.

Podlhovastá tvár:

Tmavšie farby sa nanášajú ku korienkom a svetlejšie zase už nad ušami až po končeky vlasov. Tvár tak naberie na objeme a opticky sa skráti.

Oválna tvár:

Považuje sa za dokonalú, ktorej svedčia všetky farby a účesy. Rozhodnutie je na kaderníkovi, aký mix svetlej a tmavej farby zvolí, aby vám, napríklad, dodal na objeme.

Súvisiace články

Najčítanejšie