Jasno
15°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Módne tabu v kancelárii: Na tento typ oblečenia v práci zabudnite!
Zdielať na

Módne tabu v kancelárii: Na tento typ oblečenia v práci zabudnite!

Zdroj: unsplash/dane-deaner

Hoci vaše pracovisko nemusí nutne podliehať striktnému dress code, existujú určité druhy oblečenia, ktoré sú aj pre uvoľnenejšiu kanceláriu nevhodné či úplne zakázané.

Čo je za pomyselnou hranicou a čím na seba upútate nesúhlasné pohľady kolegov?

Aj vy milujete módu? Zaujímavé módne trendy a inšpirácie môžete nájsť aj v relácii Nákupné maniačky každý pracovný deň od 15.50 na JOJke! 

Ultra krátka  

S dĺžkou vašich šortiek či sukní zaobchádzajte veľmi opatrne! Tu sa totiž pohybujete na veľmi tenkom ľade. Hoci je mini dĺžka na aktuálnom módnom výslní, stále nesmie pôsobiť prvoplánovo a gýčovito. Ak je dĺžka už nad polovicou stehien, predstavuje minimálnu prijateľnú hranicu. Takú sukňu potom skombinujte so zodpovedajúcim sakom či rolákom, a razom vytvoríte elegantnú súhru hodnú kancelárie.

View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

Vyzývavé nohy 

Krátku sukňu ešte podporí provokatívny vzor pančúch. Rozhodne zabudnite na zadný šev ťahajúci sa stredom nôh, ktorý je síce sexi, ale nie do kancelárie. Toto si nechajte pre potešenie svojho priateľa, na rande, alebo pokiaľ sa nebojíte, vyjdite s ním do mesta alebo na párty. Do kancelárie zvoľte pančušky bez tehto zmyselného vzoru, ideálne je zvoliť jednofarebné a nenápadné druhy.

S kožou na trh 

Hlboké výstrihy odhaľujúce prsia, vysoké rázporky ústiace až do lona, či prestrihy na bokoch ukazujúce naše madlá lásky – či tak alebo onak, goliere pri krku či vysoké stojačiky nie sú nutnosťou, umiernená ženskosť a triezvosť sú však žiaduce.

View this post on Instagram

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Odhalené bruško 

Ani trendy crop top končiaci v oblasti pupku – ba horšie, pripomínajúci podprsenku – nie je do kancelárie to pravé orechové. Hoci je jednoduchý krátky top s vysokým pásom sukní, nohavíc či šortiek, za sprievodu oversized vŕšku veľmi vydarenou kombináciou, ponechajte si tento look na voľnočasové aktivity a na svoj čas mimo dosahu pracovného prostredia.

View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

Nežiadúca priehľadnosť 

Pokiaľ volíte transparentné blúzky, rozhodne pod ne oblečte tielko na špagetových ramienkach. Pokiaľ sa pod blúzkou bude vynímať čipkovaná podprsenka, zožnete nesúhlasné pohľady kolegov, a budete sa tak cítiť v značnom nekomforte. 

Súvisiace články

Najčítanejšie