Skoro jasno
20°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Je nakupovanie z online gigantu Shein naozaj bezpečné? Na toto by ste si mali dať pozor!
Zdielať na

Je nakupovanie z online gigantu Shein naozaj bezpečné? Na toto by ste si mali dať pozor!

Zdroj: Profimedia.sk

Mnohí mu neodolali, keďže online obchod Shein má naozaj veľmi široký výber módnych vecí, ktoré sú oveľa lacnejšie ako inde. Prestížny nemecký časopis Bild však ich módu nechal otestovať na jedovaté látky. A výsledok? Ten vás prekvapí!

Aktuálne patrí medzi najpopulárnejšie internetové obchody, ktorého produktový idú vyslovene na dračku. Prečo? Na prvý pohľad vyzerajú kvalitne a sú veľmi lacné. Možno aj preto sa nemecký časopis Bild pozrel na zloženie a výsledok ich šokoval!

Aké trendy sa budú nosiť na jeseň? Pozrite sa!

​Ekologickému testu totiž podrobili hneď 21 kúskov oblečenia pre dospelých, deti aj tínedžerov. 2/3 z nich v ekologickom teste pohoreli! Spomínané testy totiž preukázali, že módnej kúsky v sebe obsahujú rôzne škodlivé a jedovaté látky.

Lacné, ale nebezpečné

Najlepšia známka, ktorú jednotlivé kúsky dostali, bola iba “dostačujúce”, a to zo všetkých testovaných veci dostala iba 1/3 z nich! Skúmané produkty totiž obsahovali stopy zdraviu škodlivých látok. Napríklad, dievčenské šaty obsahovali stopy antimónu. Najhoršie v teste obstáli dámske sandále, v ktorých vedci našli stopy olova, kadmia a iných rakovinotvorných látok. 

Profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie