Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Aby podprsenka sedela: Stylistka spodnej bielizne upozorňuje na najčastejšie prešľapy!
Zdielať na

Aby podprsenka sedela: Stylistka spodnej bielizne upozorňuje na najčastejšie prešľapy!

Zdroj: unsplash/oleg-ivanov

Zlý výber podprsenky vie poriadne potrápiť, ak nevsadíte na tú správnu veľkosť. Čo všetko zohľadniť pri jej nákupe tak, aby sme sa následne neošívali, alebo nás dokonca nebolela hlava?

Hoci je ostatným neviditeľná, neznamená, že by sme si na jej výbere nemali dať záležať. Naopak. Zle padnúca podprsenka na nás môže preniesť nepríjemné pocity natoľko, že budeme počas jej nosenia absolútne ľahostajné. Čo teda pri jej nákupe zohľadniť, aby sme sa cítili v úplnom komforte? To prezradila pre blesk.cz expertka na spodnú bielizeň Žaneta Ilutanová, ktorá je dlhodobou stylistkou českej značky Triola.

Na obvode a kosticiach záleží 

„Z 80 % nám držia prsia hlavne obvod, tým pádom musí byť dostatočne pevný,“ nechala sa počuť  Žaneta Ilutanová. “Nesmie sa nám tak vyťahovať nahor, aby nebola zle prenesená váha pŕs. Dbajte však na určitú vôľu tak, aby sa vám zároveň podprsenka nezarezávala do kože.   

Pri výbere správnej podprsenky následne zohľadnite kostice, ktoré musia siahať vždy až za koreň prsníka, ako podotýka stylistka. „Nesmie sa nám zapichovať nikde do prsného tkaniva. Tu musí držať aj perfektne v stredu, v hlavnom bode,“ dodala.   

unsplash/dave-mcdermott

Pozor na správne utiahnuté ramienka aj krajnú časť 

Košíčky by mali prsia krásne pojať a nikdy by sa nemalo stať, že bude krajná časť nižšia a menšia natoľko, že prsník bude takzvane prerezávať. „Máme prsia dve, nie štyri, myslime na to. A ramienka? Tie je dôležité mať aj dobre utiahnuté, ideálne tak na dva prsty,“ radí stylistka.   

Pozor na časté chyby 

A ako vyzerá tá zlá podprsenka podľa Žanety Ilutanovej? "Keď je obvod príliš voľný, čo môže prekážať nielen krčnej chrbtici, ale aj ramenám. Dochádza následne k tomu, že nám podprsenka nevzhľadne odstáva od tela a prsia nám tak prepadávajú a nedostáva sa im hoci ani najmenšej podpory.  

Ak máte príliš utiahnuté ramienka, bez vôle už spomínaných dvoch prstov, môžu sa vám bolestivo zarezávať do kože, tvoriť sa vám faldíky a prípadne vás z toho môže bolieť aj hlava." 

Súvisiace články

Najčítanejšie