Polojasno
31°
Bratislava
Beáta
28.6.2024
Zrelá módna kráľovná: Toto je 5 dôvodov, prečo Meryl Streep vyzerá vždy štýlovo
Zdielať na

Zrelá módna kráľovná: Toto je 5 dôvodov, prečo Meryl Streep vyzerá vždy štýlovo

Zdroj: Profimedia

Patrí k absolútnym hereckým legendám, za svoj prínos pre kinematografiu bola nedávno ocenená na slávnom filmovom festivale v Cannes. Okrem hereckých úspechov je však pre mnohé ženy nielen v zrelom veku dokonalou módnou inšpiráciou.

Herečka, ktorá má na konte nespočetné množstvo hereckých úloh, je zároveň aj chodiacou módnou inšpiráciou, keď vo svojich 75 rokoch vyzerá úplne úchvatne. Inšpirujte sa jej štýlom a naučte sa, ako vniesť do svojho vzhľadu viac šmrncu a mladistvosti.

V tónoch bielej 

Hoci nie sú svetlé odtiene pre Meryl Streep vždy absolútnou výsadou, treba podotknúť, že majú v jej štýle čestné miesto. Dámy starších ročníkov by totiž na belostné spektrum farieb, ale aj na optimistické pastelové, mali výrazne apelovať a vyhnúť sa s pribúdajúcim vekom tmavým modelom. Farby totiž dodajú do vzhľadu nielen naleštený a prudko elegantný podtón, ale aj značné omladenie. Čo zafungovalo aj u legendárnej herečky pri otváracej ceremónii v Cannes.  

Na červenom koberci stavila na kontrastujúcu belostnú dlhú večernú róbu luxusného brandu Dior, zavinovací strih a véčkový výstrih podčiarkli jej siluetu. Vhodne k róbe doplnila listovú kabelku a sandálky na ultravysokej platforme. 

  

Tmavá v jej podaní je všetko, len nie nudná 

Na strane druhej však nezabúda ani čierny či obdobne tmavý protipól. V jej podaní nezaváňa prílišnou nudou a paradoxne nepridáva na veku. Ak totiž volí tlmené spektrum farieb, vždy ich okorení vhodnými doplnkami.   

Celočiernym šatám dodá šťavu metalickými doplnkami v podobe zlatých lodičiek s ostrou špičkou, opulentnými náramkami a charakteristickými kruhovými náušnicami. Inokedy, pri voľbe čiernej košele, dbá na dekorovanú výšivku, hocikedy zvolí aj výrazný vzor na tmavom podklade.

Základy šatníka s pánskym šmrncom 

To, že Meryl nikdy nešliapne vedľa, je dané tým, že stavia na fungujúce základy šatníka aktuálnych strihov, ktoré tvoria kapsulový šatník. Reč je o košeliach či nohavicových a sukňových kostýmoch, ktoré nezaváňajú fádnosťou kancelárskeho vzhľadu tým, že ich nosí zásadne v oversize verzii. Nebojí sa ani smokingového saka s lesklými chlopňami, ktoré dodávajú do vzhľadu istý pánsky šmrnc.

View this post on Instagram

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

V lesku 

Herečka sa nebojí ani lesku a flitrov. Tými bola doslova obsypaná na tohtoročnom odovzdávaní Zlatých glóbusov a zvoleným lookom sa až nápadne podobala svojej filmovej hrdinke z ikonického filmu Diabol nosí Pradu. Namiesto šiat vyniesla čiernu maxi sukňu s vlečkou z módneho domu Valentino, ktorú geniálne doplnila hodvábnou blúzkou so sofistikovanou viazačkou v kontrastnej bielej farbe, ktorá celý look celkovo zjemnila. Trblietkami bolo posiate aj sako, ktoré nechala ledabolo visieť na ramenách.

Sila doplnkov 

Pre Meryl sú priam charakteristické dioptrické okuliare. Predtým ju skôr zdobili subtílne modely s kovovými obrúčkami, teraz si užíva masívne čierne variácie a nebojí sa ani mačacieho tvaru, ktorý dodáva na istej koketnosti. A hoci s líčením herečka netlačí vôbec na pílu, obrúčky ju tak hravo rozžiaria. 

Súvisiace články

Najčítanejšie