Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na sociálnych sieťach fičí nový nebezpečný trend: Čo je to „Legging Legs” a koho ohrozuje?
Zdielať na

Na sociálnych sieťach fičí nový nebezpečný trend: Čo je to „Legging Legs” a koho ohrozuje?

Zdroj: unsplash/kris-atomic

Na internete sa opäť rozšíril trend, ktorý ovplyvňuje namä mladé dievčatá a podporuje nezdravé ideály krásy. Zachytila aj vaša dcéra „ Legging Legs”? Buďte v strehu!

Špecialistom na rôzne formy výziev či šialených trendov je najmä populárny TikTok, na ktorom sa opäť rozšíril fenomén, ktorý môže vážne ohroziť vývoj a duševné zdravie najmä dospievajúcich dievčat, upozorňuje marieclaire.com.au.

Čo vlastne trend „Legging Legs“ znamená?  

Tento virálny trend spočíva v tom, že dievčatá zverejňujú na sociálnej sieti svoje videá, na ktorých sa ukazujú v legínach a tvrdia, že ich nohy sú ideálne na ich nosenie, pričom ukazujú medzeru medzi stehnami, ktorá to má potvrdzovať.  

„Legging Legs“ vlastne v preklade znamená „legínové nohy“ a úplne nevhodne poukazuje na to, že iba ideálne nohy sú vhodné pre ich nosenie.

@miakunis11 Pls tell me u get it ?? #foryou #fyp #rorygilmore #gilmoregirlstiktok #gilmoregirls #lululemon #lululemonlegging ♬ sonido original - gilmoregirlsu

 

„Predovšetkým u mladých žien môže viera, že by „mali“ mať konkrétny tvar tela, pretože to je trend na sociálnych médiách, neuveriteľne škodlivé pre sebaúctu, sebavedomie, obraz tela a duševné zdravie,“ hovorí odborná terapeutka Jana Firestone. 

„Zdá sa, že kyvadlo sa vracia späť k ženským telám, ktoré sa používajú ako meradlo krásy a úspechu, a to odvádza pozornosť od inteligencie, prínosov alebo úspechov akéhokoľvek iného druhu. Je tu skutočný potenciál trvalého poškodenia duševného zdravia,"  

„Musíme pokračovať v rozhovoroch – hlasitých rozhovoroch o nereálnom a škodlivom vplyve týchto trendov,” dodáva odborníčka, ktorá tým apeluje nielen na rodičov, ale na celú spoločnosť.  

@fl0rabutter 2023 was so good but 2024 need to be too #protectionfrequency #motelrocks @MOTEL ♬ Protection Frequency - whitesandinthesky

Súvisiace články

Najčítanejšie