Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
5 módnych fígľov podľa Amal Clooney: Takto budete vyzerať štýlovo aj po štyridsiatke
Zdielať na

5 módnych fígľov podľa Amal Clooney: Takto budete vyzerať štýlovo aj po štyridsiatke

Zdroj: Profimedia

Skvelý štýl nikdy nezostarne, hoci roky pribúdajú všetkým rovnako. Ako si ale vybudovať naozaj svieži, exkluzívny štýl, ktorý by nepodliehal času a zároveň bol verný našej osobnosti? Touto kráskou sa oplatí inšpirovať!

Neustále okúzľuje svojim pôvabom, šarmom aj neobyčajným štýlom. Uznávaná právnička, špecialistka na medzinárodné trestné právo a ľudské práva, Amal Clooney, ktorá očarila jedného z najcharizmatickejších fešákov Hollywoodu, dáva neustálu lekciu vycibreného kancelárskeho štýlu, ktorý si v jej podaní s nudou rozhodne netyká.

Eleganciu bez námahy vytvorí aj za pomoci casual štýlu, ktorý nájde rozmanité využitie, nielen do priestorov kancelárie. Ako docieliť šik štýl aj dávno po štyridsiatke? Inšpirujte sa módnymi fígľami od krásnej Amal Clooney.    

1. Vďačný kostým  

Nič nedokáže vytvoriť exkluzívnejší vzhľad viac ako kostým. A vďaka správnemu strihu, typovo vhodnému pre vašu postavu, sa budete cítiť priam prepychovo. Navyše nohavicový kostým poskytuje nespočetne veľa možností nosenia. Či ho budete nosiť dokopy, alebo dominantou vášho looku bude iba sako, váš vzhľad bude zakaždým zaváňať silnou dávkou exkluzivity. Pretože tento základ šatníka má schopnosť pozdvihnúť akýkoľvek vzhľad.

2. Dobre padnúce džínsy 

Nie je to tak dávno, keď džínsom kraľoval skinny strih. Týmto superúzkym denimovým nohaviciam však odzvonilo a vystriedali ich širšie typy. Pokiaľ sa však vo wide-leg nohaviciach necítite komfortne a pripadáte si v nich utopené, ideálnym variantom budú straight jeans, ktoré sú hravým kompromisom pre viacero postáv. Obľubu v nich našla aj Amal, ktorá dokazuje, že džínsy dokážu byť aj veľmi elegantným spoločenským odevom. Stačí ich skombinovať s trblietavým topom, podpätkami s ostrou špičkou a sofistikovaným blazerom. Skvelé!

3. Dopamine dressing 

Pokiaľ si na Instagrame vyhľadáte hashtag s názvom #dopaminedressing, zachváti vás bezmála 149 tisíc príspevkov s pestrofarebnými lookmi. Nie je to ale iba o radostných farbách, ktoré bezpochyby stimulujú naše hormóny šťastia, ale predovšetkým o tom, v čom sa cítime najlepšie. Môžu to tak byť aj neutrálne farby v kombinácii s jednou výraznejšiou, najrôznejšie vzory alebo okázalé atribúty ako mašle, perie alebo volániky. Naštartujte tak svoju náladu aj trendy šatník, čo Amal zvláda bravúrne. Inšpirujte sa!  

Profimedia

​4. Trenčkot ako najlepšia investícia 

Trenčkot sa ukázal ako najvďačnejší kúsok, v dvadsiatich aj v päťdesiatich rokoch a inak tomu nie je ani dnes. Vzdávať sa ho nemusíte ani v zime, a môžete ho tak podrobiť dômyselnému vrstveniu. Alebo si môžete zaobstarať jeho koženú variantu vo výraznejších farbách, ako sú petrolejová, temne fialová či luxusná čokoládová. Koža dodá tomuto vŕšku dojem luxusu.

5. Hra s textúrami 

Pri vytváraní outfitov sa nebojte pohrať s najrôznejšími textúrami. Tvídové sako skombinujte s denimovými nohavicami a koženou kabelkou, v konečnom finiši potom doplňte vlneným kabátom. Alebo skombinujte saténovú sukňu s vlneným rolákom a doplňte semišovou kabelkou a podobne. Takto aj vaše denné looky získajú vytúžený šmrnc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie