Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
TikTok ovládol nový módny trend: Čo to znamená Vanilla Girl a prečo môže byť nebezpečný?
Zdielať na

TikTok ovládol nový módny trend: Čo to znamená Vanilla Girl a prečo môže byť nebezpečný?

Zdroj: Instagram/francineinspo

Sociálna sieť TikTok ovplyvňuje najmä mladých ľudí a to nielen v móde a kozmetike, ale tiež v celkovom životnom štýle. Aktuálne sú všetci paf z trendu, ktorý podľa odborníkov nie je úplne v poriadku.

Jedným z najväčších trendov na TikToku je „Vanilla girl“. Hashtag #vanillagirl doteraz nazbieral viac ako 533 miliónov videní. Ide o trend, ktorý zasahuje nielen do vizáže, ale do celkového životného štýlu a je zameraný predovšetkým na ženy a mladé dievčatá, píše popsugar.co.uk. O čo vlastne ide?

Prečo Vanilla Girl?

Tento trend je založený na jednoduchom princípe, a to obliekať sa do neutrálnych tónov a najmä do krémovej farby. Oblečenie je pritom pohodlné, outfit často obsahuje mäkký krémový sveter, rolák, alebo aj teplákovinu. V tomto štýle sa potom nesie aj jemný mejkap, módne doplnky ale tiež napríklad dekorácie v byte, krémové šálky na kávu či dekoračné vankúše, prikrývky a podobne. 

Dievčatá sa takto stajlujú, následne zverejňujú videá a fotografie a doslova sa pretekajú, ktorej sa to v štýle Vanilla Girl podarilo lepšie. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FRANCINEINSPO (@francineinspo)

Hoci tento trend je v podstate veľmi jemný, estetický a na pohľad nevinný, keďže hlási návrat k akejsi čistote a životnej pohode, no podľa mnohých môže veľmi nenápadne mnohým mladým dievčatám ublížiť. 

Vysvetlenie je jednoduché. Predsa len ide o umelé vytváranie istého typu žien, ktoré sa snažia zapadnúť do konkrétneho „popisu.“ Ďalšou pravdou je, že Vanilla Girl opäť nepriamo cieli na dokonalú skupinu štíhlych svetlých blondínok a diskriminuje tak dievčatá, ktoré sú jednoducho iné. 

Asi takto vyzerá trend, ktorý je momentálne obrovským hitom, no možno by bolo lepšie, keby si každé dievča snažilo nájsť svoj vlastný štýl, čo poviete?

@sheerluxe #vanillagirlessentials in the SL Office ? #vanillagirl #icedcoffee #vitagrace #americanvintage #zarabomberjacket ♬ low sped up sza - xxtristanxo
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa a y s e ? (@aysesoncan)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MagMe (@magme.hr)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa N&A (@collection__na)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LUCY PAGE | OUTFIT INSPO (@lucypage_)

Súvisiace články

Najčítanejšie