Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najčastejšie chyby baculiek pri výbere letných šiat: Aj s kilami navyše môžete byť šik!
Zdielať na

Najčastejšie chyby baculiek pri výbere letných šiat: Aj s kilami navyše môžete byť šik!

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Nepodarilo sa vám zhodiť kilá navyše? Nevadí! Ani kyprejšie tvary nie sú prekážkou, na to, aby ste sa obliekali štýlovo. Stačí, ak pri výbere oblečenia, a zvlášť šiat, budete dodržiavať niekoľko pravidiel.

Odborníci na módu a stylisti dali dokopy najčastejšie chyby, ktoré robia ženy s nadváhou pri výbere letných šiat. Dávajte si pozor, aby lichotili vašim krivkám a aby vám zbytočne nepridávali ďalšie kilá navyše.

Pozor na správnu veľkosť 

Ak máte kilá navyše, možno máte tendenciu ich schovávať za voľné a neforemné oblečenie. To vám ale zbytočne pridá pár kíl navyše. Rovnako tak nelichotivé je aj príliš tesné oblečenie, ktoré nepríjemne ťahá, a navyše sa pod ním rysujú nevzhľadné faldíky. Pri výbere šiat teda dbajte na to, aby neboli príliš voľné ani obtiahnuté. Vyberajte šaty s definovaným pásom, aby vynikli prirodzené krivky vášho tela.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kelly Brook (@iamkb)

Nepodceňujte kvalitnú spodnú bielizeň

To, čo nosíte pod šatami, tvorí základ vášho vzhľadu. Pri výbere zlej spodnej bielizne môže dôjsť k rôznym nepekným útvarom pod šatami. Vyberajte si pohodlnú spodnú bielizeň, ktorá je presne na vašu veľkosť. Výborným pomocníkom je tiež sťahovacia spodná bielizeň, ktorá vám ihneď vylepší krivky a opticky vám uberie aj niekoľko kíl. 

Zabudnite na šaty krabicového tvaru 

Hranatá silueta je pre ženy s nadváhou tou najhoršou voľbou. Vďaka tomu nie je definovaný tvar tela a vyzeráte hneď o niekoľko kíl ťažšie. Pokiaľ už máte také šaty v šatníku a nechcete sa ich vzdať, vezmite si k nim aspoň opasok, ktorý vám pomôže docieliť opticky dlhšie nohy a štíhlejší pás.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hunter McGrady (@huntermcgrady)

Pozor na vzory

Pri výbere šiat sa úplne vyhnite vodorovným vzorom, ako sú široké pruhy, pretože potom budete vyzerať oveľa väčšie. Pokiaľ máte pruhy v obľube, zvoľte šaty s jemnými zvislými pruhmi. Pri výbere šiat tiež zabudnite na veľké potlače, ktoré pridávajú opticky na objeme. Vzorom sa však nemusíte vyhýbať úplne, len voľte jemné či malé potlače alebo vzory. Vyberajte si šaty v tmavších odtieňoch, ktoré majú zoštíhľujúci efekt. Pokiaľ chcete šaty vo svetlejších odtieňoch, stavte na pastelové farby.

Šaty s príliš úzkym výstrihom

Uzavreté alebo príliš malé výstrihy šiat pridajú vašej tvári pár kíl navyše. Rozhodne sa vyhýbajte šatám, ktoré sú až ku krku. Tvár môžete zoštíhliť pomocou väčšieho výstrihu, ideálnym je výstrih do V. Ešte lepší efekt dosiahnete šatami na gombíky, kedy horné dva gombíky necháte rozopnuté. 

Takto áno!

    • Najvhodnejšími šatami pre plnšie krivky sú zavinovacie šaty, ceruzkové šaty, áčkové šaty alebo košeľové šaty s opaskom.
    • Vhodné môžu byť aj maxi šaty, vyhnite sa však príliš objemným.
    • K šatám voľte výraznejšie doplnky, ktoré odvedú pozornosť od väčších oblastí tela. Noste masívne šperky, ako sú veľké náušnice, náramky, prstene alebo náhrdelníky a nezabudnite na štýlové slnečné okuliare.
    • Vašej postave tiež budú lichotiť väčšie tašky a kabelky.
    • K šatám vyberajte vždy obuv s guľatou špičkou. Môžu to byť tenisky, sandále alebo lodičky.
    • Vyhýbajte sa obuvi so špicatými špičkami, v ktorých budú vaše nohy vyzerať kratšie a bucľatejšie.
    • Dobrou voľbou sú aj topánky na podpätku, ktoré opticky zoštíhlia vaše nohy.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Suvi Salonen (@suviannasalonen)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Suvi Salonen (@suviannasalonen)

Súvisiace články

Najčítanejšie