Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Must-have maxišaty tohto leta: Na svoje si prídu aj nízke ženy a bacuľky
Zdielať na

Must-have maxišaty tohto leta: Na svoje si prídu aj nízke ženy a bacuľky

Zdroj: unsplash.com/raphael-lovaski

Ak ste sa doteraz dlhým a vzdušným šatám vyhýbali, vyskúšajte to zmeniť. Do módy prichádzajú typy a strihy, ktoré vyniknú na každej postave.

Počasie je stále teplejšie a ak ste si ešte neurobili poriadok v šatníku, je ten najvyšší čas! Obchody sú už plné nových módnych trendov na aktuálnu sezónu jar-leto a určite vás poteší, že stále trendy zostávajú aj obľúbené maxi šaty. Na svoje si prídu dokonca aj nižšie ženy či bacuľky.

Zamýšľate sa nad tým ako a koľko nakupujete oblečenia?

Minimalistické jednofarebné šaty v predĺženej dĺžke sú základom šatníka. Tento nadčasový odev vám poslúži na mnoho sezón dopredu a investícia do tohto typu šiat sa naozaj oplatí.  

Strihy pre menšiu aj vysokú postavu  

Tohtoročnú sezónu si prídu na svoje ženy menšieho vzrastu, ktorým lichotí výstrih do V, ktorý opticky predĺži postavu. Dajte si ale pozor na výber tých správnych ramienok. Zvoľte úzke, špagetové miesto rukávov, ak vám to vaše paže dovoľujú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa C A L L I E (@belovedstyle.co)

Balónové rukávy, ktoré sa neustále tešia veľkej obľube - a zdá sa, že len tak z módy nevyjdú - sú často spojené s rovným, lodičkovým či "véčkovým" výstrihom. Tento strih šiat najviac vynikne na štíhlych a vysokých dámach. Zaujímavým atribútom je potom hlboký výstrih na chrbte. Toto leto sa bude udávať cestou zmyselnosti, ľahkej koketnosti a rýdzej ženskosti.

Maxi šaty pre plnoštíhle

Bacuľkám polichotia košeľové či zavinovacie strihy v kombinácii s dlhšími rukávmi. Sťahovací pásik a dlhšie rukávy totiž zoštíhlia a zakryjú problematické partie. Dôraz na ženskosť sa spája so vzorom nestarnúcej klasiky v podobe kvetov, ale predovšetkým prúžkov. Ten vládne tento rok medzi vzormi už od zimy. Romantické duše potešia volániky, stupňovité a splývavé šaty, vďaka ktorým bude pohyb slobodnejší ako kedykoľvek predtým. Ideálnou obuvou budú tenisky, ktoré dodajú looku ten správny šibalský šmrnc.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Belleza y Tendencias. (@ideasandcreams)

Triky pre malé poprsie

Ak máte malé poprsie a tento fakt vám uberá na sebavedomí, vyberte si šaty s riasením alebo výraznými vzormi v ich hornej časti. Môžete tiež vytvoriť ilúziu objemnejšieho hrudníka tým, že doplníte dekolt masívnymi šperkami. Pozornosť od partie, ktorá vás trápi, odpútate aj prestrihmi v páse, ktoré sa radia medzi ďalšie tohtoročné trendy.

A na čo ďalšie sa ešte môžete tento rok tešiť? Na vzdušné materiály, sexi viazanie, etno štýl, spomienky na 90-te roky a aj šaty pripomínajúce zvodné negližé. Už ste si našli tie naj aj pre seba? Nech sa páči niekoľko inšpirácií.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sammy Duder ? (@theturquoiseflamingo)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BODENLANG Maxi Dresses (@bodenlang)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tania Agulló (@trendyinlove)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jen (@jenliujones)

Súvisiace články

Najčítanejšie