Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Máte plný šatník, ale večne nemáte čo na seba? Tieto užitočné triky vás zachránia!
Zdielať na

Máte plný šatník, ale večne nemáte čo na seba? Tieto užitočné triky vás zachránia!

Zdroj: Profimedia

Aj vy stojíte každé ráno bezradne pred skriňou s tým, že si nemáte čo obliecť? Naučte sa drobné finty profesionálov a už nikdy sa vám to nestane!

Tento problém rieši denne mnoho žien a všetky majú niečo spoločné. Vaša skriňa je totiž plná vecí, ktoré vlastne vôbec nenosíte!

Urobte si čas a najskôr si celú skriňu vytrieďte. Budete mať prehľad, aké kúsky vám chýbajú a čo naozaj potrebujete. Pri najbližšom nákupe oblečenia sa potom riaďte trikmi profesionálnych stylistov a uvidíte, že si budete módu a obliekanie opäť užívať!

Kombinujte už dopredu

Snažte sa premýšľať s predstihom a zamyslite sa nad tým, čo už v skrini máte. Keď si kúpite novú bundu, budete ju mať k čomu nosiť? Bude sa vám hodiť viac ako k jednej veci? Spárujete novú blúzku s viac než len jednou sukňou? Ak dokážete vymyslieť aspoň tri kombinácie, môžete si byť istá, že nový kúsok využijete.

Pomôcť vám môžu aj rôzne aplikácie, vyskúšajte napríklad YourCloset, ktorú si môžete stiahnuť úplne zadarmo. Vytvorené outfity si potom môžete plánovať aj do kalendára.

Zamyslite sa nad životným štýlom

Trávite väčšinu času v kancelárii, alebo môžete pracovať z domu? Určujú vám v práci, ako sa máte obliekať, alebo máte voľnú ruku? Chodíte často na večierky, alebo skôr s deťmi na ihrisko? Všetky tieto otázky vám pomôžu určiť, aké oblečenie vlastne potrebujete.

Ak vaše zamestnanie vyžaduje elegantné oblečenie, bude sa vám hodiť viac kostýmov, ak ste ženou v domácnosti, sako vám postačí len jedno, naopak budete potrebovať viac pohodlných a ležérnych kúskov. Každá z nás skrátka potrebuje niečo iné.

unsplash.com

Dôležité je aj pohodlie

Buďte k sebe úprimné. Keď vám kúsok nesedí už v kabínke (niekde vás tlačí alebo sa trebárs krčí), verte, že keď si budete nahovárať, ako vám skvelo sadne, doma po ňom už takmer isto nesiahnete. A to ani pri jeho nízkej cene. Možno na ňom zostane aj visačka, čo zistíte až pri triedení šatníka.

Siahajte preto len po oblečení, ktoré vám perfektne padne a v ktorom sa budete cítiť komfortne. Nikto z nás nechce nosiť niečo, v čom sa necíti dobre.

Venujte pozornosť materiálu

Len sa zamyslite! Koľko blúzok alebo šiat ste prestali nosiť, pretože ste ich vždy vytiahli zo skrine totálne pokrčené alebo sa z nich už po treťom vypraní vytratila žiarivá farba? Pri nákupoch nepozerajte len na to, či sa vám kúsok páči alebo či ho využijete, ale aj na jeho spracovanie. Materiál je ďalším bodom úspechu.

móda, šatník

Profimedia

Dôverujte svojej intuícii

V tomto sú asi najhoršie zľavy - siahneme aj po veciach, ktoré by sme si za pôvodnú cenu jednoducho nekúpili. Stojíme pred zrkadlom a váhame. A presne to je ten okamih, kedy je rozhodnuté. Nová vec by nás mala nadchnúť a nemala by nám našepkávať, že váhať budeme, kedykoľvek si ju budeme chcieť vziať na seba. Nakoniec si ju pravdepodobne nikdy neoblečiete.

Súvisiace články

Najčítanejšie