Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podporí a vyčaruje pekný dekolt: 3 tipy, s ktorými si vyberiete správnu podprsenku
Zdielať na

Podporí a vyčaruje pekný dekolt: 3 tipy, s ktorými si vyberiete správnu podprsenku

Zdroj: Profimedia

Nájsť peknú, pohodlnú a perfektne sediacu podprsenku je niekedy hotová veda, súhlasíte? S týmito tipmi si už spodnú bielizeň vyberiete bez problémov!

Asi budú všetky ženy súhlasiť s tvrdením, že dobrých topánok a podprseniek nikdy nie je dosť. Kým pri topánkach sa po skúšaní väčšinou rozhodneme správne, pri podprsenke sa nám to často nepodarí. V skúšobnej kabínke máme pocit, že nám dokonale sadla, ale po prvom dni v práci nás tlačí, nesedí, alebo nám neustále padajú ramienka.

Vedeli ste o tom, že až každá druhá žena na svete nosí zle zvolenú podprsenku, ktorá jej nesedí buď tvarom, alebo veľkosťou? Pri najbližšom nákupe spodnej bielizne sa vyskúšajte riadiť týmito tipmi.

Prvoradé je pohodlie

Dobrá podprsenka by mala najmä pohodlná a nemali by ste počas dňa o nej vedieť.
Podprsenka s kosticami poskytuje až 80-percentnú podporu nášmu hrudníka a vydrží váhu pŕs a tiež ich vyformuje. Aby ste odhadli správnu dĺžku, čiže obvod hrudníka, podprsenku si zapnite na najkrajnejšie háčiky. Uistite sa, že pod zapnutú podprsenku sa vám vojde aspoň jeden prst, aby vás príliš nesťahovala.

Ak máte väčšie prsia, určite sa porozhliadnite nad podprsenkou, ktorá bude mať hrubšiu gumu, teda hrubšie zapínanie. S vekom sa koža na chrbte stáva čoraz menej pružná a doslova akýkoľvek tlak spôsobuje vznik vrások a rôznych otlačenín a odrenín. Úzka guma a celkovo úzke zapínanie tento problém skôr zhoršujú a navyše sa vám nepríjemne zarezávajú do chrbta.

Venujte pozornosť ramienkam

Ramienka podprsenky držia zhruba 20 percent váhy pŕs. Preto venujte pozornosť aj ramienkam. Pokiaľ máte podprsenku, na ktorej vám ramienka neustále padajú, zvolili ste zlý model. Samozrejme, že by sa nemali ani zarezávať do vašich ramien, ale mali by držať pevne a hlavne by mali byť dostatočne pružné. Najlepšie je, ak sú vzadu ramienka prišité viac k stredu chrbta.

Podprsenky s tenkými ramienkami vyzerajú síce rafinovane a krásne, ale bohužiaľ nie sú vhodné pre každodenné nosenie. Pre každodenné použitie vyberte model s dostatočne širokými ramienkami.

Ideálne košíčky

Košíčky určujú tvar prsníka a celkovú siluetu. Tu sú veľmi dôležité práve švy. Tie vertikálne zvyšujú podporu, čo sa samotného zakrivenie týka. Dodajú vašim prsiam pekné oblinky a dosiahnete pekný tvar v akomkoľvek oblečení. Dnes už kúpite podprsenky, ktoré sú priamo určené na to, aby prsia trochu vyzdvihli, zväčšili, schovali a podobne. Nehanbite si nechať poradiť v obchode, oplatí sa vám to!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie