Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hnevá vás, že vyzeráte staršie? Vyhnite sa módnym chybám, ktoré vám pridávajú vek
Zdielať na

Hnevá vás, že vyzeráte staršie? Vyhnite sa módnym chybám, ktoré vám pridávajú vek

Zdroj: Profimedia

Mnoho ľudí vám tipuje vyšší vek, hoci si staršie vôbec nepripadáte? Možno robíte niektorú z týchto chýb. Pozor na ne!

Zbytočný vek navyše vám môžu pridať farby, nevhodný strih či materiál oblečenia, ale napríklad aj nevhodné líčenie či účes. Ak chcete pôsobiť mladistvo a moderne, týmto prešľapom sa oblúkom vyhýbajte!

Takej Dare by snáď nikto skutočný vek netipoval! Vždy vyzerá mladistvo a trendy!

​Toto vám pridáva vek

Tvídové oblečenie

Tvídové oblečenie už na pohľad evokuje staré časy. Ak napriek tomu chcete mať nejaký kúsok z tohto materiálu vo svojom šatníku, laďte ho iba s modernými vecami, napríklad tvídové sako s roztrhanými džínsami. Oblúkom sa vyhnite tvídovým kostýmom!

Profimedia

Nevhodne zvolené farby

V niektorých farbách môže jedna žena vyzerať úchvatne, zatiaľ čo iná bude v rovnakej farbe pôsobiť unavene a choro. Ak si kupujete nové oblečenie, je lepšie ísť do obchodu s niekým, kto vám povie, či vám práve táto farba pristane. Pozor, svetlo v kabínkach často farby oblečenia aj pleti skresľuje. Ak je to len trochu možné, pozrite sa na oblečenie na dennom svetle.

Príliš formálne oblečenie

Čo vám zaručene pridá vek, je tradičné kancelárske oblečenie. Sako, spoločenské nohavice a košele. Najmä vtedy, ak sú v šedých, hnedých a tmavo modrých farbách. Samy o sebe sú tieto kúsky v poriadku, je ale lepšie ich ladiť s modernejšími doplnkami alebo ich aspoň nevoliť v tmavých odtieňoch. Čo tak vyskúšať klasický kostým v nejakej svetlej či dokonca žiarivej farbe?

Profimedia

Veci nehodiace sa k vášmu veku

Prestaňte si požičiavať oblečenie a doplnky od svojej dcéry v tínedžerskom veku. To, že sa do nich zmestíte ešte neznamená, že vám to pristane. Paradoxne, príliš mladistvé veci a výstrelky budú na vás vyzerať smiešne a ani náhodou v nich neomladnete, práve naopak!

Staromódna obuv

Aby ste boli v pohodlí a zároveň štýlové, nemusíte behať celý deň na podpätkoch. V obchodoch je veľa pohodlných, ale zároveň krásnych a mladistvých topánok. Ak to nie je nutné, vyhnite sa obuvi, ktorá je určená pre staršie ročníky, ako je napríklad ortopedická obuv alebo topánky na úzkom a nízkom podpätku. Zamerajte sa na modernejšie varianty obuvi, ako sú tenisky, oxfordky, alebo populárne espadrilky.

Profimedia

​Zanedbané vlasy

Neupravené vlasy so zle zvoleným strihom, vlasy zničené alebo príliš dlhé. To sú chyby, ktorým by sa mala každá z nás vyhnúť. Dlhé vlasy sú síce krásne, ale ktorá z nás má čas každé ráno si ich dokonale upraviť? Nebojte sa zvoliť modernejší kratší zostrih. Dodá vám šmrnc a mladistvý vzhľad.

Tvrdé líčenie

Príliš silná a čierna linka na očných viečkach je zbytočná. Oči sa kvôli nej opticky zmenšia a žena vyzerá unavene. Ak sa bez očných liniek nezaobídete, radšej zvoľte šedú, hnedú alebo tmavo modrú linku.

Súvisiace články

Najčítanejšie