Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Eurovea Fashion Forward: Privítajte jar trendmi priamo z prehliadkového móla
Zdielať na

Eurovea Fashion Forward: Privítajte jar trendmi priamo z prehliadkového móla

Zdroj: Eurovea

Poďte sa pozrieť spolu s nami na prehliadky módnych tvorcov a svetových značiek, určite si nájdete niekoľko zaujímavých kúskov aj pre seba!

Módny festival Eurovea Fashion Forward, ktorý organizuje obchodný dom Eurovea, je založený na princípe svetových fashion weekov.

V prvý prehliadkový deň boli v historickej budove Skladu 7 pri EUROVEA verejnosti opäť predstavené najnovšie kolekcie jar/leto 2019 svetových značiek zastúpených v EUROVEA, ale aj práca študentiek z VŠVU v Bratislave z ateliéru odevného dizajnu.

Modely počas celého EFF predvádzajú finalistky tohtoročnej Miss Slovensko.

Mária Štvrtecká

- študentka z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave

Ako prvá sa predstavila Mária Štvrtecká, ktorá je na pracovnej stáži v ateliéri slovenskej dizajnérky Lenky Sršňovej. V tvorbe sa zameriava na využívanie inovatívnych prístupov a hľadanie nových výrazových prostriedkov. Jej snahou je prísť s niečím originálnym, nositeľným, no zároveň taktiež výtvarným a reagujúcim na súčasnú dobu.
Na jej fashion show predstavila kolekciu Golden Section, ktorá vychádza z osobnej skúsenosti s mestom Rím. Kolekciu dopĺňa spolupráca so študentom textilného dizajnu Tomášom Šetaffym. Jeho pokrývky hlavy upriamujú pozornosť na mestské subkultúry, teda kmene obývajúce mestský priestor.

MB - Maja Božović

- doktorantka odevného dizajnu Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave

MB je kreatívnym ateliérom, ktorý sa zaoberá luxusnou udržateľnou módou. Venuje sa konceptuálnemu a experimentálnemu dizajnu. Odevné modely sú častokrát zhotovené z atypických materiálov, nekonvenčných strihov. Maja Božović svoje skúsenosti získavala v zahraničných značkách, ako sú A.F.Vandevorst, Honest by Bruno Pieters, Maya May, Trois Quatrs. Za svoju tvorbu získala prvé miesto na Mercedes-Benz Prague Fashion Week v roku 2012, ocenenie Mladý módny tvorca od Nadácie Tatra Banky 2013 a Best Fashion Graduate 2014 od Slovak Fashion Council.

Kolekcia Overview, ktorú dizajnérka predstavila je príkladom experimentálnej, udržateľnej a luxusnej módy.

Luisa Spagnoli

Táto značka bola predstavená ako prvá na tohtoročnom Eurovea Fashion Forward.
Vychutnajte si kolekciu Jar/Leto 2019, ktorá je plná čistej ženskej energie, elegancie a v neposlednom rade aj výhod každodenného nosenia.

Lusi Best

Ľubica Cintulová sa módnemu návrhárstvu profesionálne venuje od roku 1992. Jej modely nosia viaceré slovenské aj české speváčky, moderátorky, herečky a modelky. “Navrhli a zhotovili sme modely na Miss Slovensko 2006 a Miss Universe, návrhy a realizáciu divadelných a filmových kostýmov, styling pre reklamu a podobne…”

Atelier Luz

 Atelier LUZ – spoločne tvoriaca dizajnérska manželská dvojica. Tvorbu módneho ateliéru charakterizuje sofistikovaný nový prístup bez povinnosti voči trendom, inšpirovaný priamo krásou ženskej siluety a modernosťou mesta. Tvoria malé individuálne kolekcie postavené na modernom prístupe ku krajčírskej tvorbe, tvarovosti, siluete a strihovej nadčasovosti. Moderné modely pre ženy v základe vyznávajúce dizajnovú čistotu a klasiku, mixované modernou neočakávanosťou. Zakladájú si na absolútnej kvalite prevedenia, netradičnosti a nápaditosti v detaile.

Súvisiace články

Najčítanejšie