Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbohom, módny velikán: Lagerfeldove múzy mu posielajú odkaz do neba
Zdielať na

Zbohom, módny velikán: Lagerfeldove múzy mu posielajú odkaz do neba

Zdroj: Profimedia

Informácia o smrti Karla Lagerfelda zasiahla celý módny svet, ale najmä ľudí, ktorí ho poznali osobne a mali tú česť s ním pracovať. Toto mu odkazujú!

Nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld opustil tento svet po ťažkej chorobe ako 85-ročný. Za svoj život a bohatú kariéru zanechal vo svete módy a dizajnu hlbokú stopu a vďaka svojej tvorbe sa na neho tak skoro nezabudne!

https://www.instagram.com/p/BuEN73QlQgW/

Zbohom maestro!

Posledných desať rokov sa jeho meno spájalo predovšetkým s módnym domom Chanel, kde pôsobil ako šéfdizajnér. Okrem toho bol riaditeľom značky Fendi a rovnako riadil svoju vlastnú značku Lagerfeld Gallery.

Možno ste netušili, že Lagerfeld bol aj úspešným fotografom, na začiatku kariéry príležitostne vytváral aj divadelné a filmové kostýmy, okrem odevov navrhoval aj topánky, okuliare, parfémy a dokonca aj bytové interiéry.

Odišla obrovská ikona módneho priemyslu. Neprehliadnuteľný, talentovaný, mimoriadne úspešný a veľmi svojský. Aj taký bol Karl Lagerfeld, na ktorého spomínajú jeho veľké pracovné múzy, priatelia a snáď každý milovník módy.

„Karl bol ako magický prach, ktorý ma zmenil z plachého nemeckého dievčaťa na supermodelku. Naučil ma veľa o móde, štýle a o prežití v módnom priemysle. Čo vedel Warhol o umení, to vedel on o móde. On jediný dokázal urobiť aj čiernobiele veci farebnými. Budem mu navždy vďačná!“ napísala jedna z jeho múz, Claudia Schiffer. Módnemu velikánovi vzdali hold aj ďalšie modelky a ľudia, pre ktorých veľa znamenal...

https://www.instagram.com/p/BuENxFuAVpV/

https://www.instagram.com/p/BuEVbYunDNO/

https://www.instagram.com/p/BuEaWl7lAVK/

https://www.instagram.com/p/BuEVwSxj5M1/

https://www.instagram.com/p/BuEPQlBAnpj/

https://www.instagram.com/p/BuEjrH_DetU/

https://www.instagram.com/p/BuEExm_gKQV/

https://www.instagram.com/p/BuEIUmpA7i_/

https://www.instagram.com/p/BuETNGKgCMT/

https://www.instagram.com/p/BuEgYQdhHgj/

https://www.instagram.com/p/BuD_TRIg_JN/

https://www.instagram.com/p/BuEvAHyAINe/

https://www.instagram.com/p/BuEGNkZFaB0/

Súvisiace články

Najčítanejšie