Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako si vybrať správne slnečné okuliare? Neriaďte sa trendmi, ale typom tváre!
Zdielať na

Ako si vybrať správne slnečné okuliare? Neriaďte sa trendmi, ale typom tváre!

Zdroj: Pixabay.com

Tak, ako treba oblečenie prispôsobiť typu postavy, aj pri výbere slnečných okuliarov by ste nemali brať ohľad iba na to, čo fičí, ale najmä na to, čo vám pristane.

Nájdite si v našom zozname tvár, ktorá je najviac podobná tej vašej a hneď zistíte, aký typ slnečných okuliarov vám pristane najviac!

Srdcovitá tvár

​Pre tento typ tváre je typické širšie čelo, užšia čelusť, vysoké lícne kosti a užšia brada. Pre srdcovitú tvár sa hodia tzv. “mačacie” okuliare, alebo tzv. pilotky, ktoré na takúto tvár dokonale sadnú.

​Oválna tvár

Ak vlastníte tento typ tváre, máte vyhraté! Aspoň čo sa výberu slnečných okuliarov týka. Peknej symetrickej tvári pristane naozaj každý typ, nemusíte sa báť ani extravagantných modelov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa VAVA (@vavaeyewear)

​Okrúhla tvár

​Okrúhla tvár sa vyznačuje plnými lícnymi kosťami, úzkym čelom a čelusťami. Vhodnou voľbou budú slnečné okuliare so širokým obdĺžnikovým rámom. Určite si nevyberajte okrúhle rámy či farebné sklá, ktoré by vás opticky ešte viac zaguľatili.

​Podlhovastá tvár

Ak vlastníte podlhovastú tvár, ste perfektný typ na výraznejšie a najmä veľké slnečné okuliare, ktoré vám ju opticky skrátia. Naopak, vyhnite sa príliš malým a úzkym typom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LBA Sunglasses Boutique? (@lbashop)

Štvorcová tvár

​Tvár s výraznými až ostrými hranami sa zjemní vďaka okrúhlym, oválnym či “mačacím” okuliarom. Určite sa vyhnite geometrickým tvarom a ostrým hranám.

Súvisiace články

Najčítanejšie