Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ochráňte svoju pleť pred mrazom: Vyskúšajte TOP domáci hydratačný krém
Zdielať na

Ochráňte svoju pleť pred mrazom: Vyskúšajte TOP domáci hydratačný krém

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Mráz, vietor a tiež suché a prekúrené miestnosti dávajú zabrať aj našej pleti. Ak vás trápi suchá a dráždivá pokožka, mali by ste zvýšiť starostlivosť o ňu čím skôr!

Striedanie teplôt má na pokožku veľmi zlý vplyv. Rýchlo sa dehydruje, stráca pružnosť a veľmi rýchlo sa vysuší.

Mnoho žien trápia aj šupinky tvoriace sa na suchých miestach, či dokonca nepríjemné svrbenie až pálenie. Je ten pravý čas, aby ste zmenili starostlivosť o svoju pleť a dodali jej potrebnú výživu. Napríklad aj výživným, doma vyrobeným krémom.

Pozor na mydlo

Klasické mydlá na tvár nepatria nikdy a už vôbec nie počas mrazivých dní. Používajte veľmi jemné čistiace gély, ktoré majú v zložení aj mastné zložky ako napríklad lanolín, kokosový či jojobový olej, alebo bambucké maslo.

Profimedia

Nepreháňajte s kúrením

Rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou je obrovský, preto sa snažte v byte neprekurovať. Prospeje to nielen vašej pleti, ale aj celkovému zdraviu a nakoniec ušetríte aj peniaze za kúrenie.

Thinkstockphotos

Zvlhčujte

Kúrenie spôsobuje výrazné vysušovanie vzduchu v miestnosti, preto je ideálne práve z tohto dôvodu používať zvlhčovače vzduchu, alebo závesné odparovače. Ak nič z toho nemáte, dávajte na radiátory pravidelne mokré uteráky a pravidelne vetrajte.

Thinkstock

Zmeňte kozmetiku

Nezáleží na tom, aký typ pleti máte, v zime potrebuje viac hydratácie každá pokožka, dokonca aj mastná. Pri kúpeľoch dávajte pozor na príliš horúcu vodu, ktorá má tendenciu vyplavovať z pleti jej prirodzený mastný film. Nezabudnite si natierať tvár aj celé telo vhodnými hydratačnými prostriedkami, alebo si vyskúšajte vyrobiť vlastný.

Thinkstockphotos

Domáci hydratačný krém

Na tento výživný krém vám budú stačiť iba 2 ingrediencie. Vaša pokožka bude po ňom krásne hydratovaná, nehrozia po ňom žiadne alergické reakcie a navyše ušetríte kopec peňazí.

Ingrediencie:

  • 1 menšia šálka kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice sypaného zeleného čaju
  • sklená nádoba na uskladnenie

Postup:

  1. Kokosový olej rozpustite na miernom ohni v dvojitom hrnci alebo v miske nad parou. 
  2. Pridajte zelený čaj, premiešajte, zakryte a nechajte variť na najnižšom stupni 1 hodinu. Zmes sa postupne zafarbí na zeleno.
  3. Po hodine zmes preceďte cez hustú látku, napríklad gázu, alebo veľmi husté sitko. 
  4. Zmes nechajte vychladnúť tak, aby úplne nestuhla.
  5. Následne mixujte 3 až 5 minút, kým nebude konzistencia krémová.
  6. Krém naplňte do nádobky a skladujte v chladničke. Keďže krém je bez konzervantov, vydrží vám približne jeden mesiac. Časť krému si môžete bez obáv aj zamraziť.

Profimedia (ilustračná fotografia)

Súvisiace články

Najčítanejšie