Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dámske kabelky sú špinavé ako WC. Ako sa o ne starať?
Zdielať na

Dámske kabelky sú špinavé ako WC. Ako sa o ne starať?

Zdroj: Thinkstock

Máte ich doma naozaj veľa. A aj keď ich nenosíte každý deň, potrebujú starostlivosť. Viete sa dostatočne o svoje kabelky starať?

Kabelky a iné doplnky, ktoré už nevyužívame, by nemali zapadnúť prachom. A to doslova. Najnovšie výskumy hovoria o tom, že kabelka obsahuje viac baktérií ako záchodová misa. Veď dennodenné putovanie kabelky má svoj proces: Ocitá sa na zemi a chytáme ju špinavými rukami.

V kabelkách nosíme aj baktérie

Najnovší výskum, na ktorom pracovala spoločnosť Initial Washroom, priniesol prekvapivé výsledky. Prieskum sa venoval kabelkám a ich obsahu. V ich vnútri sa okrem vecí, ktoré my ženy nosíme, nachádzajú aj baktérie. Prieskum potvrdil, že kožené kabelky sú na tom oveľa horšie ako tie z iného materiálu. Pracovníci dokonca zistili, že doplnok ženskej každodennej výbavy je rovnako špinavý ako samotná záchodová misa.

Ako sa starať o kabelky?

Uskladnenie:

Kabelku predtým, než ju zavesíte do skrine, vyprášte. Snažte sa z nej dostať všetky omrvinky a nečistoty. Ideálne je každú kabelku dať do látkového vrecka, ktoré ju ochráni pred slnkom a prachom.  

Thinkstockphotos

Impregnácia:

Kožené tašky impregnujte tak, aby boli chránene pred vlhkosťou. Fľaky, olejové škvrny odstránite tak, že použijete na to určenú čistiacu penu. Penu nastriekate na fľaky a necháte pôsobiť.

Vyživujte:

Podľa druhu kože použite krém, ktorý bude povrch kabelky vyživovať. Keďže koža pracuje, potrebuje špeciálnu starostlivosť. Pre ňu sú ideálne vyživujúce krémy alebo impregnačné tuky.

Myslíte aj na zips:

V prípade, že vlastníte aj kabelky so zipsom, tak ich občas premažte včelím voskom alebo špeciálnym vatovými tyčinkami určenými k čisteniu zašlých šperkov. Týmto spôsobom starostlivosti sa vyhnete zhrdzaveniu a tomu, že sa znefunkční zips.  

Prečítajte si tiež pri čom všetkom vám v domácnosti môže pomôcť kola tu: Kola ako pomocník v domácnosti: Na čo všetko sa dá využiť?

A aj ocot je skvelý pomocník: 10 tipov, ako vyčistiť takmer všetko: S OCTOM!

Súvisiace články

Najčítanejšie