Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trpí extrémnou stratou pigmentu, napriek tomu je topmodelkou
Zdielať na

Trpí extrémnou stratou pigmentu, napriek tomu je topmodelkou

Zdroj: Isifa/Facebook

Hovorí sa, že osud rozdáva karty a my hráme. Hoci sa mohlo zdať, že modelka Winnie Harlow nedostala do rúk žiadne tromfy, časom sa ukázalo, že to boli samé esá.

Má nádhernú tvár, úžasnú postavu. Perfektná kombinácia pre každé ambiciózne dievča, ktoré sa na nás túži usmievať z tituliek prestížnych časopisov. Elitný svet modelingu je však zaťažený na absolútnu dokonalosť. Do nej strata pigmentu rozhodne nezapadá. Winnie Harlow dokázala, že hendikep vie byť niekedy najsilnejšou zbraňou.

Instagram/ Winnie Harlow

Zákerné vitiligo

Pri prvom pohľade na toto dievča by málokto predpokladal, že to dotiahne v šoubiznise ďaleko. Winnie, trpí veľmi nepríjemným ochoreným zvaným vitiligo. Ide o kožnú chorobu, pri ktorej odumierajú bunky tvoriace kožný pigment. Na tele človeka sa tak objavujú nepekné svetlé škvrny rôznych tvarov a veľkostí. Winnie má nimi posiate celé telo i tvár. Keďže je černoška, biele fľaky sú ešte nápadnejšie. 

Isifa

Tajomstvo Michaela Jacksona 

Ľudia trpiaci vitiligom majú zníženú kvalitu života. Fľaky na ich tele (a najmä tvári) sa nedajú zamaskovať a priťahujú neželané pohľady. Preto pacienti často upadnú do depresií, chodia zahalení od hlavy po päty, prípadne sa celkom vzdajú spoločenského života.

Winnie sa rozhodla pre úplný opak. Svoje bledé škvrny pyšne ukazuje a zo svojej nevýhody urobila prednosť. Na umeleckých fotografiách sa dokonca zdá, akoby bolo jej vitiligo ozdobou. Rovnakou kožnou chorobou trpel vraj aj Michael Jackson. Jeho fľaky boli však oveľa menej estetickejšie, a preto sa nakoniec rozhodol pre drastický zákrok: vybielenie kože.

Instagram/ Winnie Harlow

Ťažké detstvo, úspešná kariéra

Winnie vždy nedokázala so sebavedomím ukazovať svoje telo. Ako dieťa bola šikanovaná krutými spolužiakmi: „V škole ma kvôli fľakom volali krava alebo zebra. Bolo to hrozné.“ Mladú dievčinu v najťažších chvíľach podržala rodina. Sna stať sa modelkou sa nikdy nevzdala a vďaka húževnatosti sa jej splnil.

Facebook/Winnie Harlow

V devätnástich ju objavila bývalá topmodelka Tyra Banks a kariéru Winnie to poriadne nakoplo. Dnes patrí Winnie medzi veľmi vyťažené modelky a návrhári sa trhajú o to, aby sa objavila práve na ich prehliadke. Z dievčatka, ktorému sa každý posmieval, vyrástla úspešná žena.

Súvisiace články

Najčítanejšie