Jasno
13°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Paris Hilton šokovala priznaním: Kvôli tejto diagnóze zažívala šikanu
Zdielať na

Paris Hilton šokovala priznaním: Kvôli tejto diagnóze zažívala šikanu

Zdroj: Profimedia

Vyzerá to tak, že bohatá dedička, ktorá sa dočkala aj vymodlených detí, má naozaj všetko, no aj ona má niečo, čo ju v minulosti doslova desilo. O čo ide?

43-ročná Paris Hilton je už dvojnásobnou mamičkou a občas sa s fanúšikmi delí aj o momenty z rodinného života. Tí ju už neraz skritizovali, napríklad aj za toto video. Teraz sa však rozhodla priznať a otvoriť oveľa vážnejšiu tému, ktorá jej doslova ničila obdobie dospievania, píše people.com.

Kvôli ADHD prežívala muky

Vo veľmi osobnej spovedi pre magazín Teen Vogue sa dedička hotelového impéria rozhodla odhaliť intímne detaily zo svojho života. Kvôli diagnóze ADHD bola ako tínedžerka poslaná do liečebného zariadenia pre deti a mládež, kde si prešla peklom.  

"Keď som dospievala, všetci mi hovorili, že som až príliš energická, roztržitá a ukecaná. Bolo ma vraj všade veľa," prezradila Paris. Kvôli výchovným problémom, ktoré začala mať, jej bohatí rodičia zabavili mobilný telefón aj kreditné karty a na jedenásť mesiacov ju poslali do internátnej školy Provo Canyon v americkom Utahu.  

Tam mala podľa svojich slov zažiť šikanovanie aj zneužívanie. „Od chvíle, kedy som sa prebudila, až do chvíle, keď som išla spať, na nás personál len kričal a napádal nás. Neustále nás nútili cítiť sa zle a šikanovali nás. Myslím, že to bol ich cieľ – zlomiť nás. Chceli v nás vyvolať strach, aby sme sa báli ich neposlúchnuť,“ šokovala spoveďou už v minulosti.

View this post on Instagram

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Dnes vie, že to nie je katastrofa 

Paris si vraj priala len to, aby sa niekto z blízkych zaujímal, čo sa s ňou naozaj deje. Namiesto toho však trávila kus mladosti smutná a nepochopená. To všetko kvôli diagnóze, ktorá najmä u žien a dievčat zostáva často nediagnostikovaná.  

„Spočiatku mi diagnóza pripadala ako nálepka – niečo, čo ma zaškatuľkovalo, definovalo ma podľa toho, čo som nedokázala, čo ma odlišovalo. Je to niečo, čo som predtým skrývala, pretože som sa bála, ako by to mohlo byť vnímané. ľudia budú myslieť o tom, že som príliš roztržitá, nesústredená alebo neschopná úspechu? Tieto výzvy sú však len jednou stranou mince...”  

Dnes už vie, život s ADHD nie je už žiadnym obmedzením, ale superschopnosťou. "Je to moja tajná zbraň vo svete, ktorý nám často hovorí, aby sme hrali na istotu," opisuje Paris v Teen Vogue.

View this post on Instagram

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Má aj ťažké dni    

"ADHD môže byť tiež zdrvujúca a vyčerpávajúca. Moja myseľ je neustále plná myšlienok, nápadov a rozptýlenia. Ľudia často vidia moju očarujúcu a úspešnú stránku, ale v zákulisí sú dni, keď hluk v mojej hlave býva tak hlasný, že je ťažké nájsť pokoj a vyrovnanosť..." dodáva Paris.  

Na základe svojich osobných skúseností sa Paris rozhodla podporiť zákon, ktorý sa zaoberá sprísnením verejného dohľadu a používania izolačných alebo obmedzovacích prostriedkov u detí a dospievajúcich v liečebných zariadeniach. Paris šíri aj osvetu na sociálnych sieťach, nechce totiž, aby dospievajúci museli čeliť podobným traumám.    

View this post on Instagram

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Súvisiace články

Najčítanejšie