Oblačno
18°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Rumer Willis s dcérou na prsníku zavalená kritikou: Mohli jej TOTO matky napísať?
Zdielať na

Rumer Willis s dcérou na prsníku zavalená kritikou: Mohli jej TOTO matky napísať?

Zdroj: Profimedia

Dojčenie na verejnosti je aj v dnešnej dobe stále diskutovanou témou, ktorá zvyčajne rozdeľuje ľudí na dva tábory. Ku ktorému z názorov sa pridáte vy?

Americká herečka Rumer Willis (36), dcéra Brucea Willisa a Demi Moore, zdieľala na Instagrame sériu fotiek zo svojej návštevy New Yorku. Na jednej z nich dojčí svoju sedemnásťmesačnú dcéru Louettu. A práve táto fotografia rozpútala ostrú diskusiu medzi mamičkami, píše parents.com.

Kritika za dojčenie na verejnosti 

Dojčiť dieťa do troch rokov a niekedy aj dlhšie je aj podľa odborníkov úplne prirodzené, napriek tomu sa najmä o dojčení na verejnosti stále vedú ostré diskusie.   

Rumer Willis je známou propagátorkou dojčenia a už v minulom roku počas Svetového týždňa dojčenia zdieľala na svojom Instagrame dojemné fotky z dojčenia dcérky. Túto skúsenosť považuje za jeden z najradostnejších a najviac spájajúcich momentov života s dcérou.  

„Táto cesta bola plná ľahkosti a elegancie a cítim sa neuveriteľne šťastná, pretože viem, že to nie je prípad každej matky.“ Spomenula tiež, že dojčenie je „viac než len výživa“ a je to dar zdravia a citového puta, ktorý by mala mať možnosť každá matka odovzdať svojmu dieťaťu. Rovnako ako vtedy, aj teraz sa na ňu strhla lavína kritiky a hejtov.

Hejtom nerozumie 

„Je to krásne, že dojčíš, ale tvoja dcéra je na to už trochu stará, je to divné,“ alebo „Je mi ľúto, ale keď majú deti zuby, nepotrebujú byť dojčené .“ Ďalší dokonca napísal: „Prestaň zverejňovať svoje prsia! Nikoho nezaujíma, že to robíš." Toto je len niekoľko z komentárov, ktoré sa pod fotografiou začali množiť. A čo na to Rumer? 

„Pre mňa to nie je podstatné. Nevyrástla som v dome, kde by bola hanba spojená s nahotou. Dojčenie predsa nie je nič sexuálne, ak to tak nevnímate,“ vysvetlila.

Našťastie, pod fotkou sa objavilo aj veľa podporných kometárov, ktoré si mamičku bránia. „Je smutné, že ženy stále hania iné ženy za to, že dojčia svoje deti, a to v roku 2024,“ napísala jedna sledujúca. „Dojčenie je pre matku aj dieťa dar zdravia a lásky. Ako to môžete odsudzovať?” napísala ďalšia a mnohé sa pridali.   

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča dojčiť deti výlučne prvých šesť mesiacov a pokračovať až do dvoch rokov alebo aj dlhšie, pokiaľ to vyhovuje obom stranám. Odborníci potvrdzujú, že výhody materského mlieka jednoznačne pretrvávajú aj po prvom roku života dieťaťa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie