Jasno
26°
Bratislava
Alojz
21.6.2024
Matka s dcérou majú spoločný koníček, mnohí TO nechápu: Odpadnete, čo robí 8-ročné dievča
Zdielať na

Matka s dcérou majú spoločný koníček, mnohí TO nechápu: Odpadnete, čo robí 8-ročné dievča

Zdroj: Profimedia

V tomto prípade jednoznačne platí, že jablko nespadlo ďaleko od stromu. Aká matka, taká dcéra. Je to však vhodné a bezpečné v tomto veku?

Lily Hagans (33) z Veľkej Británie je osobná trénerka, ktorá súťaží v silovom trojboji. Jej dcéra Issy s ňou veľmi rada navštevovala posilňovňu a sledovala jej tréningy, tak ju do nich postupne zahŕňala, píše The Sun.

Najmladšia vzpieračka 

Dnes má Issy 8 rokov a je doslova posadnutá všetkým, čo sa týka cvičenia a posilňovania a tvrdo trénuje, aby sa stala súťažnou powerlifterkou, rovnako ako jej mama. Hoci lekári upozorňujú, že vzpieranie by sa malo u detí vykonávať s mimoriadnou opatrnosťou, malá siláčka dokáže už teraz zdvihnúť 50 kíl! 

Issy dúfa, že bude môcť súťažiť v silovom trojboji, keď dosiahne 13 rokov, zatiaľ sa snaží byť tak silná, ako len môže byť.  

Profimedia

„Issy je skutočnou inšpiráciou pre všetkých mladých športovcov a som hrdá na to, že kráča v mojich šľapajach. V telocvični sa s ňou zaobchádza ako s dospelou a zvládne trénovať a zdvihnúť viac ako niektorí dospelí," prezradila pyšne mamina.  

Lily sa často stretáva s tým, že ju rodičia kritizujú za to, že nechá takto tvrdo trénovať iba 8-ročnú dcérku, no ona tvrdí, že dbá na to, aby sledovala každý jej pohyb a aby používala správne a bezpečné techniky pre jej vek. 

Profimedia

Venujú sa aj boxu  

Popri vzpieraní priviedla Lily svoju dcéru aj k behu a boxu, ktorému sa obe venujú spoločne.  

“Je naozaj dobrá, dvakrát do týždňa so mnou trénuje v posilňovni a raz týždenne boxuje. Box jej pomohol naučiť sa nové zručnosti a sebaobranu. Naučila som ju, že fitness a zdvíhanie činiek vytvára silné dievčatá zvnútra aj zvonka. S ťažkými mŕtvymi ťahmi som jej ukázala, aké dôležité je veriť, že to dokážeš. Ak tomu veríš, všetko je možné," dodáva na záver mamina, ktorá sa teší na všetky úspechy, ktoré jej malá siláčka dosiahne.    

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie