Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Varovali ju, že sa bábätka možno nikdy nedočká: Žena schudla desiatky kíl a je z nej šťastná mama
Zdielať na

Varovali ju, že sa bábätka možno nikdy nedočká: Žena schudla desiatky kíl a je z nej šťastná mama

Zdroj: Profimedia

Vo veľkej túžbe otehotnieť jej bránila nielen nadváha, ale aj ochorenie spôsobujúce hormonálnu nerovnováhu. Zmenou životného štýlu sa mladej žene zmenil aj celý život.

34-ročná Breanna Armstrong vážila 101 kilogramov, keď sa rozhodla pre zmenu životného štýlu s cieľom schudnúť. „Lekár ma upozornil, že by som so svojou váhou mohla mať problémy s otehotnením. To ma dosť vydesilo,“ uviedla.

@thebrearmstrong it’s been a year since I decided to change my life! #morph #morphe2 #weightloss #weightlosstransformation #weightlosscheck #wlscommunity #vsg #wls ♬ I Can't Stop (Ekali Tribute) - Flux Pavilion

Najskôr sa snažila schudnúť sama, ale neskôr sa rozhodla pre operatívne zmenšenie žalúdka, pretože nedokázala zhodiť viac ako desať kíl. Po zákroku schudla 32 kilogramov, píše idnes.cz. „Dosť mi vypadali vlasy, ale mala som radosť. A podarilo sa mi dokonca otehotnieť. Bohužiaľ sme ale s partnerom o bábätko prišli. Bola to pre mňa veľká rana a ťažko som sa s tým vyrovnávala,“ zverila sa.  

Takto vyzerala Breanna predtým...

Profimedia

Pár mesiacov potom však otehotnela znova. S ohľadom na predchádzajúcu stratu plodu bola po celé tehotenstvo úzkostlivejšia a mala obavy, aby sa situácia neopakovala. Nakoniec sa s manželom dočkala zdravého bábätka. Narodil sa im chlapček a pár verí, že sa v budúcnosti dočkajú ešte ďalšieho dieťaťa, aby synovi zaobstarali súrodenca. Obaja totiž pochádzajú z veľkých rodín.  

„Všetko sa mi teraz javí ako zázrak. Už v puberte mi lekári diagnostikovali syndróm polycystických vaječníkov aj problémy so štítnou žľazou. Mala som hormonálnu nerovnováhu, bojovala som s výkyvmi nálad, akné, nárastom váhy. Už od puberty mi lekári opakovali, že pre mňa otehotnenie aj tehotenstvo bude problém a možno sa potomka  nikdy nedočkám. Zbytočne som sa stresovala,“ pokračovala.  

Zmena životosprávy a pravidelný pohyb priniesli skvelé výsledky! 

Profimedia

Breanna po pôrode zdravo je a športuje, aby sa situácia neopakovala a aby opäť nepribrala na váhe. Každý deň s bábätkom vyráža na dlhé prechádzky s kočíkom a aj kvôli dojčeniu sa vyhýba nezdravým potravinám. 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie