Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ľuďom sa nepozdávajú pravidlá 6-násobnej matky: Svoje deti sprchuje iba dvakrát do týždňa
Zdielať na

Ľuďom sa nepozdávajú pravidlá 6-násobnej matky: Svoje deti sprchuje iba dvakrát do týždňa

Zdroj: Instagram/sharon.a.life

Keď sa viacnásobná mama podelila o týždennú rutinu, ktorú dodržiava pri svojich deťoch, ľudí rozdelila na dva tábory. Kým niektorí len neveriacky krútia hlavou, iní väčšinu jej pravidiel schvaľujú.

Sharon, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje ako “sharon.a.life”, sa podelila o to, ako vyzerá jej týždenná rutina so šiestimi malými deťmi, čím ľudí rozdelila na dve strany, píše tyla.com. Čo si o jej výchovných metódach myslíte vy?  

„Som matkou šiestich detí a tu je zoznam niekoľkých pravidiel, ktoré v našej rodine dodržiavame, aby sme mali život o niečo lepšie zvládnuteľný,“ začína Sharon.  

  • Mamina vysvetlila, že v rámci pravidiel dostávajú väčšie deti vreckové a samé sa potom môžu rozhodnúť, na čo ich minú.  
  • Staršie deti nikdy nenúti, aby sa postarali o mladších súrodencov, lebo si myslí, že by to nemala byť ich starosť a už vôbec nie samozrejmosť.
  • Medzi ďalšími pravidlami je tiež zákaz prespávačiek u kamarátov. Deťom povedala jednoducho nie, aby potom nemusela riešiť kto u koho bol a potom to všetkým oplácať. Úplne jej stačí starať sa o tie vlastné.  
  • Čo sa týka domácich prác, každé dieťa má pridelenú nejakú úlohu, za ktorú je zodpovedné a nehrozia tak žiadne hádky, každý si musí splniť svoje povinnosti.  
  • Spomedzi ďalších pravidiel vyvolalo najostrejšiu diskusiu priznanie matky, ktorá povedala, že deti sprchuje iba dvakrát do týždňa, a to v stredu a v nedeľu. Keď za to schytala kritiku, vysvetlila, ako to myslela.    

„Žijeme v neuveriteľne suchom podnebí a všetky moje deti majú naozaj citlivú pokožku. Keby sa sprchovali každý deň, ich pokožka by bola vysušená a zničená,” vysvetľuje a dodáva, že ak sa deti nadmerne spotia alebo zašpinia, samozrejme sa okúpu či osprchujú podľa potreby aj častejšie.  

Čo si o výchovných pravidlách v tejto rodine myslíte vy? Máte to doma podobne?  

Súvisiace články

Najčítanejšie