Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Sestre chcela iba pomôcť s bábätkom, no pobúrila ľudí: Zdá sa vám TOTO v poriadku?
Zdielať na

Sestre chcela iba pomôcť s bábätkom, no pobúrila ľudí: Zdá sa vám TOTO v poriadku?

Zdroj: Profimedia

Každej žene sa po pôrode zíde pomoc rodiny či blízkych priateľov, no podľa mnohých to v tomto prípade zašlo priďaleko. Viete si predstaviť, že by vám sestra pomáhala takýmto spôsobom?

Hviezda sociálnych médií Emily Boazman (33) zverejnila na sociálnej sieti video, na ktorom dojčí bábätko, na čom by nebolo nič zvláštne. Ľudia však zostali zhrození, keď priznala, že v skutočnosti nedojčí svoje dieťa, ale ide o bábätko jej sestry, píše portál tyla.com.

Emily vysvetlila, že chcela sestre  Katelyn iba pomôcť a dopriať jej trošku oddychu od náročných dní s novorodencom. Influencerka dokonca dodala, že to so sestrou vopred ani nekonzultovala, pretože to bolo pre ňu veľmi spontánne a prirodzené, keďže majú spolu veľmi pekný a blízky vzťah.  

“Všimla som si, že je vyčerpaná a rieši problémy, tak som jej len povedala, že malú dojčím,” povedala Emily, ktorú zaskočilo, keď sa na ňu spustila lavína kritiky.   

Profimedia

Mnohé ženy sa vyjadrili, že dojčenie považujú za veľmi osobnú a intímnu záležitosť a nevedia si predstaviť, že by dojčili len tak dieťa niekoho iného. Iné zase zaspomínali na to, že v minulosti bola takáto výpomoc žien bežná a nikto to nepovažoval za zvláštne či nechutné.  

„Moja mama sa narodila v roku 1931. Susedom sa narodilo dieťa a niekoľko dní nato matka zomrela. Moja stará mama tak dojčila moju mamu a aj susedovo dieťa. Potom sa z nich stali najlepšie priateľky,“ napísala jedna z mnohých, ktorá je presvedčená, že aj v dnešnej dobe by si mali ženy takto pomáhať.  

Čo si o tom myslíte vy? Viete si predstaviť, že by ste dojčili dieťa inej matky?   

@emilyboazman The slap at the end.?? But truly, this used to be such a normal part of culture, and now its considered weird. It truly “takes a village” and I think it’s so special to be able to feed my niece.? #ittakesavillage ♬ Little Life - Cordelia

Súvisiace články

Najčítanejšie