Jasno
15°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nekonečný príbeh má už 40 rokov: Filmového fešáka Atreja by ste dnes už nespoznali
Zdielať na

Nekonečný príbeh má už 40 rokov: Filmového fešáka Atreja by ste dnes už nespoznali

Zdroj: Profimedia

Nádherná fantasy rozprávka bola obrovským hitom 80-tych rokov a svojim spôsobom to bol nadčasový film, ktorý si s radosťou pozrieme aj dnes. Pozrite sa, ako dnes vyzerá hlavný hrdina, ktorého zbožňovali všetky dievčatá.

Znie to neuveriteľne, ale od natáčania dnes už ikonického filmu ubehlo dlhých 40 rokov.

Atreja stvárnil vtedy trinásťročný chlapec z Kalifornie - Noah Hathaway. Noah sa pohyboval pred kamerami už v útlom detstve. Ako 3-ročný sa objavoval v reklamách a v šiestich rokoch získal úlohu v seriáli Battlestar Galactica, za ktorú bol nominovaný na Young Artist Award.  

Skutočná sláva však prišla až po úlohe Atreja - záchrancu ríše Fantázie v Nekonečnom príbehu, za ktorú dokonca získal Saturn Award. Práve vďaka tejto úlohe sa stal idolom pre mladé dievčatá takmer po celom svete.  

Profimedia

Podobne, ako pri mnohých detských hviezdach, aj pre Noaha bola táto úloha vrcholom kariéry, podobný úspech sa mu už dosiahnuť nepodarilo, hoci s menšími pauzami sa filmovej kariére stále venuje.   

Okrem herectva sa Hathaway venoval niekoľkým ďalším zamestnaniam. Okrem toho, že pôsobil ako tanečník a inštruktor bojových športov, robil aj staviteľov motocyklov či hypotekárneho makléra a dlho sa živil aj ako tatér. 

V posledných rokoch sa Noah vrátil viac ku hraniu a dnes pracuje aj na svojich produkčných a režisérskych projektoch. Vrátil sa pritom k podobnej tematike ako je v Nekonečnom príbehu. Minulý rok pôsobil v snímke Las Vegas Frankenstein a River Beauty, pričom oba majú prvky fantasy. 

Čo poviete, spoznávate v ňom filmového Atreja z Nekonečného príbehu?  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie