Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Ľudia jej písali, že si nezaslúži byť mamou: Žena so zdeformovanou tvárou neprajníkom vytrela zrak
Zdielať na

Ľudia jej písali, že si nezaslúži byť mamou: Žena so zdeformovanou tvárou neprajníkom vytrela zrak

Zdroj: Profimedia

Hejteri ju urážali od detstva a inak tomu nie je ani dnes. Kvôli jej hendikepu by vraj nemala ani uvažovať o tom, že by mala deti.

Američanka Courtney Blackmore (27) sa narodila sa so vzácnym a ťažkým ochorením – cystickým hygromomom. Ten spôsobuje deformáciu tváre kvôli výrastkom - cystám na brade a krku. Žena preto nemôže zavrieť ústa a trpí aj vadou reči. Práve preto ju neprajníci nazývali hororovou kráľovnou či obludou, píše kidspot.com.au.

Napriek tomu, že mala pri dospievaní úplne rovnaké záľuby a túžby ako jej rovesníci, kvôli svojmu vzhľadu nemala takmer žiadnych priateľov. Celý život sa jej ľudia posmievali, a preto ani nedúfala, že by mohol mať o ňu niekedy nejaký muž vôbec záujem. Láska si ju ale presa len našla!    

Pri hraní on-line hier spoznala sympatického Raydena, ktorý jej vzhľad vôbec neriešil. Keď sa stretli osobne, okamžite sa do seba zamilovali a po čase sa zosobášili. Po svadbe mali už len jediné spoločné prianie, a to založiť si rodinu.   

Profimedia

Keď sa Courtney na sociálnej sieti pochválila tou najkrajšou novinkou, že čaká bábätko, spustila sa na ňu lavína príšerných komentárov.  

Niektorí ju kritizovali za to, ako ju vôbec napadlo nechať si spraviť dieťa, keď takto vyzerá. Komentovali aj jej budúce dieťa, ktorému vraj prichystala peklo, keď bude vyzerať ako ona...  

Courtney si nakoniec svoj instagramový účet na truc premenovala na “kráľovná hororu” a všetky negatívne komentáre sa rozhodla jednoducho prehliadať. Jediný komentár, ktorý poslala všetkým hejterom, bol tento: "Majte na pamäti, že moja vada nie je vrodená. Takže nejde o genetickú záťaž..." 

Profimedia

Mladá žena predtým podstúpila genetické testy, ktoré ukázali, že nie je prenášačkou tohto ochorenia. Manželom sa nakoniec narodila prekrásna a úplne zdravá dcérka Seraphina Rose Kay, ktorá im splnila sen o kompletnej rodine.   

"Aj keby bolo naše dieťa postihnuté, milovala by som ho rovnako," nechala sa počuť novopečená mamička a dodala, že každá žena, ktorá môže, má právo stať sa matkou...  

"Pre každého, kto nerozumie ľuďom so zdravotným postihnutím, ktorí majú deti, nerobte vždy unáhlené závery a nemyslite si, že všetko je genetické alebo že ľudia so zdravotným postihnutím sa nedokážu o svoje deti postarať!" Uviedla mamička na záver.  

Súvisiace články

Najčítanejšie