Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kvôli obrovskému materskému znamienku ju volali opica: TAKTO sa s tým v dospelosti vysporiadala
Zdielať na

Kvôli obrovskému materskému znamienku ju volali opica: TAKTO sa s tým v dospelosti vysporiadala

Zdroj: Profimedia

Jej hendikep je viditeľný na prvý pohľad, no napriek tomu získala sebavedomie a užíva si život aj so svojou odlišnosťou!

28-ročná Beatriz Pugliese z Brazílie sa narodila s obrovským materským znamienkom, ktoré pokrýva 80 percent jej tela, píše brightside.me.

Volali ju opica 

Beatriz si kvôli svojmu vzhľadu zažila v detstve poriadny výsmech a šikanu, deti po nej pokrikovali, že vyzerá ako opica. Aj keď na toto obdobie nemá dobré spomienky, nakoniec ju to posilnilo natoľko, že sa rozhodla neabsolvovať žiadne ďalšie operácie a estetické úpravy. V detstve ich však mala za sebou niekoľko.  

Prvú operáciu, pri ktorej sa jej snažili odstrániť aspoň časť znamienka podstúpila, keď mala iba šesť mesiacov, potom postupne nasledovala ďalších tridsať. Rodičia sa snažili jej pomôcť, nešlo však iba o estetické vylepšenia, jej koža pokrytá znamienkom znamenala tiež nebezpečenstvo, keď bola vystavená slnku.  

Profimedia

Každá operácia bola veľmi náročná, bolestivá a hojenie trvalo niekoľko mesiacov. Beatriz sa preto jedného dňa sama rozhodla, že ďalšie zákroky už nepodstúpi a príjme svoje telo také, aké je.  

Rodičom vďačí za všetko 

Beatriz je dnes šťastná a vyrovnaná so všetkým, čo jej príroda nadelila, no v detstve a počas dospievania zažívala hotové muky. Podľa jej slov to zvládla iba vďaka rodičom, ktorí stáli vždy pri nej. 

„Rodičia mi dávali všetku podporu, ktorú som tak potrebovala. Vždy sa snažili o to, aby som sa necítila odlišná od ostatných detí a brala to ako svoju jedinečnosť," hovorí Beatriz, ktorá dnes povzbudzuje aj ostatných rodičov detí so špeciálnymi znamienkami, aby ich neskrývali pred svetom.

Našla svoje šťastie 

Dievča, ktorému neprajníci predpovedali, že si nikdy nikoho nenájde, nakoniec našla lásku svojho života. S manželom Fellipem sú spolu šťastní už deväť rokov a dokonca sa tešia aj z krásnej dcérky. Práve milujúci manžel jej pomohol úplne sa zmieriť s tým, ako vyzerá.  

„Moje materské znamienko mu nikdy nerobilo problém. Miluje ma takú aká som a pomáha mi cítiť sa sebavedomo,“ povedala Baeatriz, ktorá pomáha mnohým ľuďom s podobnými odlišnosťami, aby sa cítili jedineční a výnimoční.   

Súvisiace články

Najčítanejšie