Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
1 otázka, ktorú by ste sa svojho školáka nemali pýtať: Na TOTO si dávajte pozor!
Zdielať na

1 otázka, ktorú by ste sa svojho školáka nemali pýtať: Na TOTO si dávajte pozor!

Zdroj: Pixabay.com

Ako mať doma šťastné a spokojné dieťa? Podľa odborníčky úplne stačí, ak sa ho každý deň nebudete pýtať jednu jednu otázku! Ktorú?

Asi každý rodič by chcel práve zo svojho dieťaťa vychovať šťastného, spokojného a úspešného človeka. V dnešnom svete, kedy na každom kroku musíte okoliu dokazovať, že ste dosť dobrý, to však nie je vôbec jednoduché...

Aký má názor Babsy Jagušák Heribanová na to, aby rodičia brali svoje malé deti do spoločnosti alebo reštaurácií? 

​Novinárka a spisovateľka Jennifer B. Wallace vo svojej knihe oslovila mnoho študentov, ktorí sa jej zverili, že roky bojovali s úzkosťami práve preto, lebo bol na nich neustále vyvíjaný tlak, aby v škole uspeli. Mnohí boli totiž presvedčení, že ich hodnota medzi kamarátmi, v škole a v spoločnosti celkovo sa odvíja od toho, akí sú úspešní.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jamie Bakal (@jamiebakalconsulting)

Ak sa teda vaše dieťa vráti domov zo školy po dôležitej písomke, nemali by ste sa ho okamžite pýtať, ako sa mu darilo. Opýtajte sa ho, ako sa cez deň malo, čo mali na obed, čo zaujímavé zažilo... A až neskôr, ak vám samé nepovie, spýtajte sa ho, ako sa mu v teste darilo. Nemali by ste však príliš vyzvedať, aby nemalo pocit, že jeho úspech je jediné, o čom ste celý deň premýšľali. "Neznamená to však, že by ste sa detí na známky vôbec nemali pýtať. Dôležité je, aby sa veľká časť vašich konverzácií netočili práve okolo výsledkov a úspechov," priznala v spomínanej knihe psychoterapeutka Tina Bryson.

Pixabay.com

Súvisiace články

Najčítanejšie