Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Netradičná výchova influencerky pobúrila ľudí: Je v poriadku, že toto dovolí 6-ročnej dcére?
Zdielať na

Netradičná výchova influencerky pobúrila ľudí: Je v poriadku, že toto dovolí 6-ročnej dcére?

Zdroj: Instagram/ noellapalomento

Známa mamička rozdelila svojich fanúšikov na dva tábory. Kým polovica je z jej prístupu k výchove dcéry nadšená a plánujú sa ňou inšpirovať, iní to pokladajú za absolútne nevhodné. Aký je váš názor?

Americká influencerka a blogerka Noella Palmento prezradila, že svojej šesťročnej dcére dovolí každý mesiac jeden deň neísť do školy bez toho, aby bol na to vážny dôvod, ako napríklad choroba, píše The Sun. Zdá sa vám to v poriadku?

Ako vychovávajú svoje deti títo celebritní rodičia?

Noella je slobodnou mamičkou a úspešnou influencerkou, a na sociálnych sieťach sa delí aj o rôzne momenty a názory na výchovu detí. Nedávno vzbudila u svojich fanúšikov poriadny rozruch, keď sa podelila o svoju neobvyklú výchovnú metódu. O čo vlastne ide?  

Svojej 6-ročnej dcére Giade dovolí urobiť si jedenkrát v mesiaci deň voľna. Tomuto dňu spoločne hovoria "deň duševného zdravia" a Giada ho môže stráviť podľa svojho priania, pričom v jednom z videí ukázala, ako jej dcéra strávila namiesto školy celý deň nakupovaním, konzumovaním fast foodov či hraním v nákupnom centre.  

"Povedala som svojej dcére, že si každý mesiac môže vybrať jeden deň, kedy zostane doma zo školy bez toho, aby bola chorá. Jej psychická pohoda je pre mňa to najdôležitejšie," vysvetlila svoje rozhodnutie.

View this post on Instagram

A post shared by @noellapalomento

Jej nezvyčajný výchovný koncept sa prekvapivo stretol s veľkou vlnou podpory a mnohých rodičov inšpiroval k podobným nápadom, dokonca sa zapáčil aj niektorým učiteľom.    

"Som učiteľ a vôbec ma to nepohoršuje, naopak, veď je taká malá! Nechajme deti byť deťmi. Dni pre duševné zdravie sú skvelé!" Napísal jeden z nich.  

Samozrejme, našli sa aj takí, ktorým sa jej rozhodnutie nepáčilo a obávajú sa, že dieťa kvôli tomu môže stratiť režim, nebude mať mantinely ani rešpekt k učiteľom.   

Hoci takáto “voľná” výchova pri školákoch nie je bežná, vzhľadom na narastajúci stres a depresie nielen dospelých, ale aj detí, to možno vôbec nie je zlý nápad, čo poviete? 

 

@_the1stnoel

mind your business

♬ Prada - cassö & RAYE & D-Block Europe
View this post on Instagram

A post shared by GIADA MARIE (@giadamarie_)

View this post on Instagram

A post shared by @noellapalomento

Súvisiace články

Najčítanejšie