Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Video, v ktorom matka utišuje bábätko v lietadle, nahnevalo ľudí: Zaslúžila si takú kritiku?
Zdielať na

Video, v ktorom matka utišuje bábätko v lietadle, nahnevalo ľudí: Zaslúžila si takú kritiku?

Zdroj: Instagram/bumpnbub

Mamičke ani vo sne nenapadlo, že zverejnením tohto videa rozpúta najmä medzi ostatnými ženami a matkami takú ostrú debatu. Čo si o tom myslíte vy?

Aliza Carr je pôrodná asistentka a mamička dnes už ročnej dcéry Zadie, no vo videu, ktoré sa stalo na sociálnych sieťach okamžite virálne, mala jej dcérka iba štyri mesiace, informuje today.com.

Aliza má skúsenosť s domácim pôrodom do vody a na svojej sociálnej sieti často zdieľa rôzne skúsenosti a rady ohľadom dojčenia či cestovania s malým dieťaťom. Keď zverejnila video, v ktorom s partnerom a vtedy štvormesačnou dcérkou absolvovala 14-hodinový let, netušila, akú diskusiu tým rozpúta.   

"Vo všetkej vážnosti som si ako pôrodná asistentka myslela, že najnamáhavejšou úlohou materstva je tehotenstvo. U niektorých žien to tak možno je, u mňa to ale bol moment na tomto videu. Let trval 14 hodín a ja som musela brať panadol na bolesť svalov zadku a nôh, ktoré ma tak boleli! Keď ste cestovali s drobcom, ako vám v lietadle spal?" spýtala sa svojich sledujúcich.   

A čo bolo vo videu, ktoré vyvolalo toľko pobúrených reakcií? Zachytáva Alizu, ktorá v prednej časti lietadla utišuje svoju dcérku na rukách a pritom sa pohupuje. Ľudia jej však namiesto vlastných skúseností a rád napísali najmä kritické komentáre.

"Keby som sedela v prvom rade, bola by som veľmi naštvaná, keby sa toto predo mnou dialo celý let! Mohli ste si vybrať zadný rad, alebo zostať doma," napísala jedna žena nahnevane.   

"Aké otravné sú tieto tancujúce mamy. Dieťa už dávno spí, ale ona s ním stále skáče a otravuje ľudí okolo. Mala som v poslednej dobe šťastie lietať s podobnou ženou a bola to katastrofa...," napísala ďalšia.  

Mnohí ľudia sa jej pýtali najmä to, či naozaj musela letieť 14 hodín s pármesačným bábom, pretože je to podľa nich hlúposť a nezodpovednosť.    

 Aliza bola z nepríjemných komentárov na jej osobu veľmi smutná a ku celej kauze sa vyjadrila. "Tento týždeň sa novinové titulky točia okolo môjho videa, na ktorom ticho poskakujem so svojim 4-mesačným dieťaťom v prázdnej časti lietadla, kde sedávajú letušky a kde si ľudia naťahujú nohy. Je mi smutno z toho, ako cudzí ľudia dokážu z ničoho nič zaútočiť. Negatívne komentáre sú takmer výhradne od žien, prevažne matiek, čo je pre mňa strašné zistenie.. Zosilňuje to predstavu, že deti by mali byť videné, ale nie počuté. Že na ich blahu nezáleží, ak je ohrozené pohodlie cudzích ľudí, a že matka, ktorá reaguje na svoje malé dieťa, ho tým rozmaznáva," napísala smutne Aliza, ktorá si po tejto kritike už asi dobre rozmyslí, čo nabudúce zverejní.   

Čo hovoríte na cestovanie s malými bábätkami vy? Viete si predstaviť absolvovať s drobcom taký dlhý let?  

Súvisiace články

Najčítanejšie