Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka rozpútala búrlivú diskusiu kvôli 9-ročnej dcére: Čo by ste jej na chúlostivý problém poradili?
Zdielať na

Matka rozpútala búrlivú diskusiu kvôli 9-ročnej dcére: Čo by ste jej na chúlostivý problém poradili?

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Aj ten najlepší a najpripravenejší rodič sa občas dostane do situácie, keď jednoducho nevie, ako pri výchove detí postupovať a čo je vlastne správne. Túto mamičku zaskočila požiadavka malej dcéry, čo by ste urobili na jej mieste vy?

Istá mamička sa obrátila na facebookovú skupinu iných matiek, aby jej poradili, ako sa zachovať, keď ju 9-ročná dcéra opätovne žiada o to, aby jej oholila nohy, píše tyla.com.

„Moja dcéra bude mať o pár týždňov 10 rokov,“ začala svoj post mamička a dodala, že vyzerá ešte mladšie na svoj vek a zatiaľ nemá žiadne náznaky puberty. Preto ju veľmi prekvapilo, že ju požiadala, aby jej odstránila chĺpky na nohách.  

“Dookola ma žiada, aby som jej dovolila oholiť si nohy. Chĺpky pritom nemá vôbec výrazné,” vysvetlila mamička. Dodala tiež, že si praje, aby zostala čo najdlhšie úplne prirodzená, navyše, keď sa začne holiť, už bude na tom závislá! 

Profimedia (ilustračná fotografia)

"Povedala som jej, že ešte treba počkať, pretože holenie podporuje rast chĺpkov, tie budú navyše tvrdšie a hustejšie,” dodala mamička, ktorá chcela počkať minimálne do 12-14 rokov.  

Ľudí príspevok mamičky rozdelil na dva tábory. Kým mnohí jej rozumeli a úplne súhlasili s jej názormi, iní si myslia presný opak.

“Vaša dcéra má z chĺpkov zjavne komplexy, možno sa jej v škole posmievajú. Keď jej s tým nepomôžete, urobí to sama za vaším chrbtom a nabudúce sa vám už s ďalším podobným problémom nezverí!” myslí si jedna z mamičiek.   

Čo by ste v takejto chúlostivej situácii urobili na mieste tejto matky vy?  

profimedia.sk

 

Súvisiace články

Najčítanejšie