Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Princezná Kate to s deťmi vie! Expertka na výchovu prezradila jej tajný trik
Zdielať na

Princezná Kate to s deťmi vie! Expertka na výchovu prezradila jej tajný trik

Zdroj: Profimedia

Všetky deti sú občas nezbedné a platí to aj na tie v kráľovskej rodine. Kate Middleton využíva jednoduchú a účinnú metódu, ktorá pomáha deti “skrotiť,” vyskúšajte to aj vy!

Snáď každý už si všimol, že až na drobné prehrešky, keď napríklad malý Louis predvádza grimasy a opičky na verejnosti, sú všetky deti princa Williama a princeznej Kate skvele vychované. Expertka na reč tela prezradila ich rafinovaný trik.

Kate je vzorom 

Podľa expertky na reč tela je trikom Kate „skutočné nadšenie“, ktoré dokáže ako matka preniesť na svoje tri deti. V prípade, že sa Kate zapojí do nejakej verejnej aktivity, robí to vždy s nadšením a práve tento súťaživý štýl sa odráža na správaní Georgea, Charlotte a najmladšieho Louisa.  

"Znamená to, že akonáhle rodina zaznamená nejakú súťažnú príležitosť alebo výzvu, vrhne sa do toho s ozajstným nadšením," uviedla Judi James pre britský Express s tým, že karhať deti na verejnosti, aby sa správali slušne by nemalo zmysel. 

Profimedia

Z očí do očí  

Ďalším výchovným trikom, ktorý úspešne používajú obaja rodičia, sa týka komunikácie s deťmi. Nejde pritom o nič zložité. Stačí, ak si ku dieťaťu čupnete a znížite sa na jeho úroveň, ak mu chcete niečo povedať, alebo vysvetliť. Keď budete na neho hovoriť z očí do očí, vaše dieťa bude lepšie a ľahšie vnímať, čo mu hovoríte a zároveň nebude mať pocit, že ho neustále niekto zhora okrikuje.

View this post on Instagram

A post shared by Royal_Kids (@royal_kiddos)

Keď si rodič čupne do drepu k dieťaťu, dostane sa tak na úroveň jeho očí, čím mu umožní aktívne počúvať a dieťa tiež získa pocit, že rodičom na ich názoroch a pocitoch skutočne záleží. Dieťaťu sa týmto buduje aj sebavedomie a povzbudzuje ho to k vzájomnej komunikácií. Samozrejme, tento prístup okrem zníženia sa k dieťaťu zahŕňa tiež to, že deťom treba v tú chvíľu venovať aj plnú pozornosť. Teda ak si čupnete k dieťaťu, nerobte v tej chvíli nič iné a sústreďte sa iba na rozhovor s ním.  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie