Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najmenším predčasne narodeným dvojčatám nedávali šancu na prežitie: TAKTO vyzerajú dnes!
Zdielať na

Najmenším predčasne narodeným dvojčatám nedávali šancu na prežitie: TAKTO vyzerajú dnes!

Zdroj: Profimedia

Zázraky sa dejú a toto je jeden z nich! Pozrite sa, aké krásne detičky vyrástli z dvojčiat, ktoré sa narodili tak predčasne, že im lekári dávali nulovú šancu na prežitie!

Dvojčatá Harley a Harry Craneovci prišli na svet už v 22. týždni a lekári im nedávali žiadne šance na prežitie. Súrodenci sú však obrovskí bojovníci. Po 140 dňoch strávených na novorodeneckej jednotke intenzívnej starostlivosti ich prepustili domov. Teraz majú sedemnásť mesiacov a darí sa im výborne, píše metro.co.uk.

Manželia Jade a Steve Craneovci dlhé roky túžili po dieťatku. Jedenásť rokov sa snažili o dieťa, no šťastie sa na nich usmialo až po ôsmom cykle umelého oplodnenia, kedy im lekári oznámili, že čakajú dvojčatá! „Nemohla som tomu uveriť. Strašne som sa bála, že potratím alebo že sa niečo pokazí,“ uviedla Jade s tým, že sa počas tehotenstva čo najviac šetrila a bola veľmi opatrná. 

Keď u nej prišlo priskoro k úniku plodovej vody, previezli ju okamžite do nemocnice a po vyšetreniach zistili, že prišlo k ruptúre blán. „Povedali mi, že ma prijmú, ale že som pravdepodobne potratila. Doktor stále hovoril, že to bol potrat, ale ja som si bola istá, že naše deti žijú, pretože som cítila ich pohyby,“ popísala dramatické chvíle. „Verila som, že budú v poriadku, ale bolo mi povedané, že určite neprežijú,“ dodala. 

Profimedia

​Dvojčatá Harley a Harry prišli na svet už v 22.týždni a boli okamžite prevezené na novorodeneckú jednotku intenzívnej starostlivosti, kde ich pripojili k ventilátorom. Súrodenci trpeli chronickým ochorením pľúc a zápasili so závažným a životom ohrozujúcim ochorením črevnej sliznice. Museli podstúpiť niekoľko operácií, no všetko zvládli výborne. Ich stav sa stále zlepšoval a po 140 dňoch mohli s rodičmi odísť domov. 

„Som taká hrdá na svoje bábätká – sú to malí bojovníci,“ povedala šťastná mamička, ktorá dnes už vie, že zázraky sa dejú, pretože ich môže držať každý deň v náručí. Krásne detičky, držíme im palce, nech sa im v živote darí!

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie