Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TOTO dievča má vyššie IQ, ako mal Einstein: Neuveriteľné! Má len 11 rokov a končí vysokú školu!
Zdielať na

TOTO dievča má vyššie IQ, ako mal Einstein: Neuveriteľné! Má len 11 rokov a končí vysokú školu!

Zdroj: Instagram/Adhara Pérez

Nadpriemerne inteligentné dievčatko skončilo strednú školu v šiestich rokoch a vo veku, keď jej rovesníci navštevujú základnú, ona sa blíži k získaniu vysokoškolského titulu.

11-ročná Adhara Pérez z Mexika má už teraz IQ 162, čo je viac, než mali Albert Einstein aj jej idol Stephen Hawking, teda 160. V súčasnosti je blízko inžinierskeho titulu a dúfa, že sa raz stane astronautkou NASA, píše portál brightside.me.

Adhara vyrastala v chudobnej štvrti Tláhau. Keď mala tri roky, vyskytli sa u nej problémy s komunikáciou aj so zvláštnym správaním, čo jej rodičov znepokojovalo. Navyše jej doktori diagnostikovali Aspergerov syndróm.   

"Učitelia k nej nemali veľa empatie," povedala matka dievčaťa a dodala, že sa začala sama vylučovať zo spoločnosti a nechcela sa hrať s ostatnými deťmi.

V škôlke bolo dievča unudené a často zaspávalo počas hodiny. "Mala depresie, ľudia sa k nej nesprávali empaticky a robili si z nej žarty," povedala matka dievčaťa. V tom čase si ale matka dievčaťa všimla, že jej dcéra sa naučila algebru a zapamätala si celú periodickú tabuľku prvkov.   

Že je jej dcéra výnimočná, si uvedomila až vo chvíli, keď ju kvôli depresiám vzala k psychológovi. Ten jej poradil, aby Adharu vzala do školy pre nadané deti.

Potom už v piatich rokoch dokončila základnú a o rok neskôr strednú školu. Bakalársky titul z mexickej univerzity CNCI už má tiež. Momentálne študuje na Technologickej univerzite Mexiko a pomáha mexickej vesmírnej agentúre s propagáciou skúmania vesmíru medzi mladými dievčatami. 

Jej snom je však stať sa kozmonautkou NASA a dostať sa na Mars, takže ďalší odbor, ktorý chce vyštudovať, je astrofyzika na univerzite v Arizone. O tejto mladej múdrej dievčine budeme určite ešte počuť, držíme jej palce!  

Súvisiace články

Najčítanejšie