Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudia si myslia, že ju vykrmuje, pravda ich zaskočí: Pred obéznou dcérou musí zamykať kuchyňu!
Zdielať na

Ľudia si myslia, že ju vykrmuje, pravda ich zaskočí: Pred obéznou dcérou musí zamykať kuchyňu!

Zdroj: Profimedia

Má iba päť rokov, no už teraz má dvojnásobok priemernej váhy dievčat v jej veku. Za kilami navyše však nie je nezdravý jedálniček, ale niečo úplne iné.

"Vedeli sme, že niečo nie je v poriadku, hneď ako sa naša dcéra narodila,“ povedala mama dnes už 5-ročnej Harlow Williams. "Bola veľmi ochabnutá, nemala žiadnu silu, neplakala a nedokázala sa dobre nakŕmiť z fľaše,“ cituje mamičku nypost.com.

Dievčatku bolo už v šiestich mesiacoch diagnostikované vzácne genetické ochorenie, ktoré spôsobuje neukojiteľný hlad. Aj keď zje akékoľvek množstvo jedla, nie je nikdy sýta. Odborne sa toto ochorenie nazýva Práderov-Wiliho syndróm, ktorý spôsobuje, že pacienti v ranom detstve trpia neustálym hladom, čo vedie k chronickému prejedaniu a obezite. Harlow chýba chromozóm 15, ktorý reguluje pocit hladu. 

Harlow oslávila iba piate narodeniny a váži neuveriteľných 40 kilogramov, čo je zhruba dvojnásobok priemernej váhy dievčat v jej veku. 

Profimedia

Mamička svoju dcéru nadovšetko miluje a snaží sa, aby jej dcérka jedla zdravo a mala vyváženú stravu. Sem tam jej ale dovolí aj niečo sladké. 

“Neustále sníva iba o jedle. Je to naozaj ťažké ustrážiť ju, aby sa stále niečím nekŕmila,” povedala mamička a tiež prezradila, že musela dokonca spraviť isté opatrenia. 

„Vo dverách kuchyne máme bezpečnostnú bránku, aby sa nemohla tak ľahko dostať do kuchynských skriniek,” hovorí Holly, ktorá vie, že keď bude jej dcérka staršia, bude musieť porozmýšľať aj nad radikálnejšími riešeniami. 

„V budúcnosti, keď bude Harlow staršia, budem musieť urobiť ďalšie opatrenia, zrejme  budem musieť do kuchyne zaobstarať zámky,“ priznáva Holly, ktorá si veľmi dobre uvedomuje, že jej dievčatko má už teraz vážny problém s obezitou. 

Mamička prezradila aj to, že s dcérinou diagnózou súvisí aj niekoľko ďalších problémov. Celkovo má problém s pohybom a kondičkou, má nepokojný spánok a tiež máva silné záchvaty hnevu. Napriek všetkým ťažkostiam ju s dcérou spája mimoriadne úzke puto a trávi s ňou všetok svoj čas. Pre mamičku je veľkým povzbudením známa celebrita Katie Price, ktorej najstarší syn má rovnakú diagnózu ako jej dcéra.  

Držíme im palce, musí to byť naozaj ťažké...

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie