Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V jedenástich ju znásilnili, otehotnela, a donútili ju vydať sa: Ako skončil osud tohto dievčaťa?
Zdielať na

V jedenástich ju znásilnili, otehotnela, a donútili ju vydať sa: Ako skončil osud tohto dievčaťa?

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Toto je len jeden z hrôzostrašných prípadov, kedy donútili k sobášu malé dievča. A dokonca sa to stalo v modernom civilizovanom svete. Ako to poznačilo jej život a čo je s ňou dnes?

Iba desaťročná Sherry Johnson z Floridy sa zúčastnila cirkevného zhromaždenia, kde bola štyrikrát znásilnená. Keď rodičia neskôr zistili, že je tehotná, donútili ju vydať sa za násilníka, aby sa tak vyhli problémom so zákonom, píše cnn.com.

Vydáš sa a hotovo!

Ku znásilneniu prišlo v kostole a rodina dostala strach, že celý incident začne riešiť polícia. Jediným východiskom bol sobáš, ktorým sa automaticky vyhli vyšetrovaniu.

“Keď mi mama oznámila, že sa budem vydávať, povedala som jej, že neviem, čo vlastne svadba znamená a že netuším, ako sa mám správať ako manželka,” spomína na strašné obdobie Sherry.

Profimedia (ilustračná fotografia)

​Ako žije Sherry dnes?

Mladá nešťastnica mala s manželom dokopy až deväť detí, ale nakoniec nabrala odvahu  a rozviedla sa s ním. O svojom osude a neľahkom živote napísala aj knihu "Forgiving The Unforgivable" (Odpustenie neodpustiteľného).

Takto vyzerá Sherry dnes...

Profimedia

Florida patrí medzi americké štáty, kde sú stále povolené svadby detí so súhlasom rodičov. Sherry strávila niekoľko rokov lobovaním u zákonodarcov, aby zastavili druh zneužívania, ktorým ona sama trpela v detstve. O snahu zakázať sobáše detí mladších ako 16 rokov sa na podnet Sherry snažila aj poslankyňa Cyntia Stafford a podala návrh na zmenu zákona.

Profimedia (ilustračná fotografia)

 “Za svadbu by mali byť zodpovední dospelí ľudia. Keď deťom mladším ako 16 rokov nepovoľujeme voliť, piť alkohol, alebo šoférovať, prečo im dovoľujeme sobášiť sa?” pýta sa politička, ktorej návrh bol nakoniec zamietnutý. Väčšina politikov je totiž presvedčená, že zrušenie detských svadieb by príliš zasiahlo do náboženstiev a kultúrnych zvykov niektorých komunít a preto je len veľmi ťažké dosiahnuť v tejto oblasti nejaké zmeny.

Čo si o tom myslíte vy?

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie