Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Spomínate si na túto výnimočnú detskú modelku? Pozrite sa, ako krásna Ava vyzerá dnes!
Zdielať na

Spomínate si na túto výnimočnú detskú modelku? Pozrite sa, ako krásna Ava vyzerá dnes!

Zdroj: Instagram/theavaclarke

Trpí vzácnou diagnózou, ktorá je pre mnohých prekliatím, no ona sa práve vďaka nej stala obrovskou hviezdou modelingu. Z malého dievčatka je však už dospievajúca slečna!

Ava Clarke sa narodila obyčajným afroamerickým rodičom, no ona sama rozhodne obyčajná nie je! Étericky krásne dievča trpí vzácnym ochorením, ktoré sa nedá prehliadnuť.

Nezapadá do klasických štandardov krásy, no napriek tomu alebo skôr práve preto si ju už v útlom veku všimli modelingové agentúry. Ava sa narodila so vzácnou genetickou poruchou – albinizmom.

;

Albinizmus je dedičné ochorenie, ktoré sa prejavuje extrémne svetlým sfarbením kože, svetlými vlasmi a inými sprievodnými javmi, ako napríklad aj problémami so zrakom, kvôli ktorým si títo ľudia musia oči chrániť pred svetlom a silným slnkom.

Hoci jej rodičia majú tmavé sfarbenie kože, Ava vyniká veľmi bledou až porcelánovou pokožkou, afro vlasy má tiež po rodičoch, akurát úplne svetlé, vďaka čomu je už na prvý pohľad neprehliadnuteľná.

V modelingu je veľmi úspešná už od malička, spolupracovala s mnohými svetovými značkami, objavila sa v niekoľkých módnych magazínoch a vyskúšala si aj herectvo. Z nadpozemsky krásnej Evy bola očarená aj speváčka Beyoncé, ktorá si ju vybrala do svojho videoklipu.

Krásna Ava bude mať onedlho už 14 rokov a v modelingu je stále na roztrhanie. Malé dievčatko to však už rozhodne nie je, pozrite sa, ako vyrástla! Nech sa jej darí! 

Súvisiace články

Najčítanejšie