Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nevidomá Alena pred 2 rokmi porodila dcérku a rozhodla sa, že ju sama vychová: Čo je s dievčatkom dnes?
Zdielať na

Nevidomá Alena pred 2 rokmi porodila dcérku a rozhodla sa, že ju sama vychová: Čo je s dievčatkom dnes?

Zdroj: ČT24/168 Hodin

Alena ako šestnásťročná prišla o svoj zrak a deti nikdy neplánovala, keďže doktor jej povedal, že ich ani mať nemôže. O to väčšie bolo jej prekvapenie, keď zistila, že je tehotná...

Príbeh Aleny už niekoľko rokov sleduje Český rozhlas Radiožurnál a reportáž o nej pred pár dňami natočila aj relácia Českej televízie 168 hodin. Prečo? To, čo Alena dokázala, je naozaj pozoruhodné!

Alena totiž v 16-tich úplne prišla o svoj zrak. V tom čase ani len netušila, čo si pre ňu život pripraví. O dvadsať rokov neskôr neplánovane otehotnela, a to aj napriek tomu, že jej lekár povedal, že deti nemôže mať. Partner však zo spoločného potomka nadšený nebol. "Keď som mu asi hodinu po pôrode v eufórii poslala fotku dievčatka, on mi napísal, aby som ju dala na adopciu a jeho problém by sa tak vyriešil," zverila sa v reportáži pre 168 hodin.  To však Alena odmietla a rozhodla sa, že ju sama vychová. Za veľmi krátky čas sa musela naučiť, ako sa o malé dieťa postarať. A Alena to zvládla perfektne! 

Dnes má blonďavá Charlotta už dva roky a starostlivosť o ňu je oveľa jednoduchšia. Dievčatko vie, že jej mama nevidí a vo všetkom jej pomáha. "Ja mám pocit, že to všetko vzniklo prirodzene, pretože v tom prostredí žije. Ona pochopila, keď som niečo hľadala, mávala rukami pred sebou a nevedela to nájsť, tak raz prišla podala mi to a pochopila, že to tak má byť. Ja som ju vlastne nikdy nič neučila," opisuje Alena a dodáva: "Môžem povedať, že som šťastná a hrdá mama. Nie preto, že dcéru vychovávam sama a nie preto, že nevidím, ale pretože som obyčajná mama," dodala Alena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie