Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako sa zmenili slávni detskí herci? Niektorých by ste spoznali len ťažko!
Zdielať na

Ako sa zmenili slávni detskí herci? Niektorých by ste spoznali len ťažko!

Zdroj: Profimedia/Instagram

Ich tváre v detstve poznali takmer všetci, no ako vyzerajú dnes a koľkí z nich vôbec pri herectve nezostali? Budete prekvapení!

Za lákavým pozlátkom sa často skrýva drina, strata obyčajného detstva a neskôr aj problémy s alkoholom, drogami či narušenou psychikou. Byť obrovskou hviezdou už v útlom detstve nie je žiadna výhra, svoje vie o tom napríklad aj Macaulay Culkin alias Kevin z kultového filmu Sám doma, o ktorom sa píše často, ako však dopadli ďalší nemenej známi detskí herci?

Thomas Brodie-Sangster ako Sam z Lásky Nebeskej

Film Láska nebeská je súčasťou takmer každých Vianoc, tak ako detský hrdina Sam, ktorého stvárnil Thomas Brodie-Sangster. Na svojom konte má aj ďalšie veľkolepé herecké úspechy, ako sú Tristan vo filme Tristan a Izolda, Jojen Reed, Hra o tróny a ďalšie. Naposledy zaujal v seriáli Dámsky gambit. Je až neuveriteľné, že tento herec, ktorého poznáme prevažne z detských rolí, oslávil už 31. narodeniny! Mladučký kukuč a chlapčenský look mu úplne zostal, súhlasíte? 

Profimedia/Instagram

Najslávnejšie dvojčatá Ashley a Mary-Kate Olsen

Krásne „Olsenky“ zažiarili na filmovom plátne už v útlom detstve, neskôr v pubertálnych a dievčenských filmoch ako napríklad Otec z billboardu, Výlet do Paríža, Malé dohadzovačky, Jeden deň v New Yorku, Sestry na Bahamách a mnoho ďalších. Raketová hviezdna kariéra znamenala tiež náročné detstvo, čo obe sestry priznali až s odstupom času a dodali, že sa cítili ako cvičené opice. Veľká sláva a extrémny záujem o ich osoby znamenala stratu súkromia a neskôr sa to prejavilo aj rôznymi problémami či poruchami príjmu potrvavy. Dnes už 35-ročné Olsenky vyzerajú skôr smutne a podstatne staršie, občas sa objavia na nejakej spoločenskej akcii, strážia si súkromie a vyhýbajú sa aj sociálnym sieťam. 

Mary-Kate and Ashley Olsen

Mary-Kate and Ashley Olsen

Shutterstock Invision / Invision / East News

Christina Ricci z Rodiny Adamsovcov

Christinu si väčšina z nás pamätá ako Wednesday z Rodiny Adamsovcov alebo Kat z Caspera. Dnes už 41-ročná herečka sa objavila v mnohých nezávislých aj hollywoodskych filmoch. Christina sa stala nedávno dvojnásobnou mamou a tak si momentálne opäť užíva mamičkovské povinnosti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Projeto Cinema (@projetocinemabr)

Jason James Richter zo Zachráňte Willyho

Rodinný film Zachráňte Willyho urobil z Jasona Jamesa Richtera obrovskú detskú hviezdu. Modrookého fešáka na konkurze vybrali spomedzi 4-tisíc uchádzačov, úspešný film sa dočkal aj dvoch pokračovaní a mnohí chlapcovi predpovedali sľubnú hereckú kariéru. Dnes je z neho 41-ročný pohľadný mladý muž, ale vo svete filmu veľa vody nenamútil. Objavil sa v niekoľkých častiach seriálu Sabrina mladá čarodejnica, tiež sa objavil v tretej časti Nekonečného príbehu, inak sa mu len občas ujdú vedľajšie úlohy. Herec sa venuje aj hudbe, pred pár rokmi pôsobil ako gitarista v kapele Blueroot.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jason Richter (@jason_james_richter)

​Barret Oliver ako Bastian z Nekonečného príbehu

Nekonečný príbeh z roku 1984 patrí dodnes medzi najkrajšie rozprávkové príbehy s prvkami fantasy. Barret Oliver koketoval s herectvom aj predtým, obrovský zlom v kariére ale nastal až po úlohe v Nekonečnom príbehu. Krátko po ňom ho Tim Burton obsadil do krátkeho filmu Frankenweenie, za ktorý Barret získal cenu Saturn Award. Nasledovali ďalšie filmové úlohy, ale v roku 1989 sa vo filme objavil naposledy. Detský idol sa nakoniec vydal iným smerom, sústredil sa na fotografiu a špecializuje sa na rôzne techniky z 19. storočia. Jeho diela vystavujú múzeá, vyhľadávajú ho filmári a dokonca pred pár rokmi vydal aj knihu s touto tematikou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 80sThen80sNow (@80sthen80snow)

​Noah Hathaway ako Atrej

Noah sa pohyboval pred kamerami už v útlom detstve. Ako 3-ročný sa objavoval v reklamách a v šiestich rokoch získal úlohu v seriáli Battlestar Galactica, za ktorú bol nominovaný na Young Artist Award. Skutočná sláva však prišla až po úlohe Atreja - záchrancu ríše Fantázie v Nekonečnom príbehu. Stal sa idolom mladých dievčat, za túto úlohu získal cenu Saturn Award. Podobne, ako pri mnohých detských hviezdach, aj pre Noaha bola táto úloha vrcholom kariéry, podobný úspech sa mu už dosiahnuť nepodarilo, hoci s menšími pauzami sa filmovej kariére stále venuje. Mohli ste ho vidieť napríklad vo filmoch To Die, to Sleep, Sushi girl či Blue Dream, mihol sa aj v niekoľkých seriáloch. Noah je stále veľký fešák, vo voľnom čase sa venuje niekoľkým druhom bojových umení.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 80sThen80sNow (@80sthen80snow)

Súvisiace články

Najčítanejšie